het nieuwe vasten


Al ruim 36 000 mensen nemen vanaf vandaag deel aan Dagen Zonder Vlees, en niet vergeten, je kan nog altijd inschrijven. Dit maakt wel duidelijk dat er steeds meer mensen zijn die begaan zijn met ecologische en sociale kwesties. Het is een vraag die ik vaak krijg, gisteren nog op TV Limburg, ‘heb je niet het gevoel dat je alleen staat met je oproepen en acties?’. Neen dus, steeds meer mensen schieten in actie.

Wie het idee van de vasten mee nieuw leven wil inblazen kan ook nog wat inspiratie opdoen op de site van Bewust Verbruiken, daar zijn nog enkele andere acties voorgesteld. Lees hier alles over 40 dagen ontrommelen, 40 dagen geven, 40 dagen fietsen of 40 dagen zonder suiker. Het leuke van deze acties is niet enkel dat ze goed zijn voor het milieu, maar tegelijk je sociaal leven en je gezondheid ten goede komen.

In kader van de millenniumdoelen en het klimaatverhaal is nog een campagne gestart van de coalitie 2015. Een reeks organisaties die aandacht vragen voor een ambieuse opvolger voor de millenniumdoelstellingen.

groenestrooomNaast je aansluiten bij diverse acties is ook goede informatie van groot belang. Rond groene stroom bijvoorbeeld is er regelmatig wat verwarring. Hoe kan je nu weten of de stroom die je aankoopt echt groen is (zie ook Greenpeace), hoe zit dat met die certificaten, en klopt het dat de leveranciers hun klanten te veel laten betalen hiervoor? Over deze en andere vragen is er volgende week een studiedag van de VREG. Daar mag ik het standpunt van de (groene) consument vertolken.

Dan kan ik meteen ook een oproep doen voor veertig dagen energievasten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s