eetbare straten op komst, smakelijk


Alweer een initiatief van burgers die plannen hebben om de stad ecologischer en socialer te maken. Onder de noemer ‘onze eetbare straat‘ wil deze groep zoveel mogelijk Gentenaars stimuleren om in de eigen straat eetbaar groen aan te planten. Tijdens het hemelvaartweekend zullen op heel wat plaatsen geveltuintjes worden aangelegd die enkele maanden later moeten resulteren in smakelijke kruiden, tomaatjes en eetbare bloemen. De initiatiefnemers zorgen voor advies en zaden, er zal gewerkt worden met recuperatiemateriaal om de tuintjes aan te leggen. Alweer een mooi doe-het-zelf initiatief waar delen centraal staat.

Aangezien de eetbare geveltuinen zich aan het openbaar domein grenzen zijn het per definitie deeltuinen, waar iedereen kan van genieten. En zoals je zou mogen verwachten van een stad die zijn ondernemende burgers steunt, krijgt de actie ondersteuning van de Gentse Groendienst en het stadslandbouw initiatief ‘Gent en Garde’. Gentenaars kunnen in elk geval naar de infoavond gaan op 27 februari, niet Gentenaars kunnen zich meteen laten inspireren om zelf ook te zorgen voor eetbare straten en pleinen.

37ca30052b-onze eetbare straat type 1 JPG

 

 

6 reacties op ‘eetbare straten op komst, smakelijk

  1. Misschien een idee om de pleinen voor en achter het station van Brugge een aantrekkelijker uitzicht te geven. Er zouden ook fruitbomen kunnen worden geplant. Vóór je de trein opstapt neem je dan een gezond tussendoortje mee voor onderweg!

    Like

  2. Op de Gentse open MINAraad van 7 februari bleek nog maar eens hoe erg het is gesteld met de luchtkwaliteit… zeker in drukke straten met gesloten bebouwing. Eetbare dingen vol roet zijn niet zo’n best idee. Meer groen wel!

    Like

  3. Deze initiatieven staan in schril contrast met Deinze, waar in twee straten boomhazelaars worden gekapt omdat de vruchten en hun omhulsels de bewoners overlast geven. Bomen mogen dus geen vruchten meer dragen. Er is dus nog veel werk aan de winkel, maar wij geven niet op!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s