tijd voor iets anders


Ik zou kunnen schrijven over de aandacht die Green Evelien krijgt in Telefacts,  in Knack en De Standaard. Mooi hoe ze erin slaagt een hoge levenskwaliteit te koppelen aan een lage voetafdruk. Evelien is daar al jaren mee bezig en het is meer dan terecht dat haar verhaal wordt opgepikt.

Ik zou kunnen schrijven over de hondjes met een veel grotere voetafdruk dan Evelien en haar gezin. In New York zijn namelijk twee hondjes in de echt verbonden voor een prijs van 200 000 euro.  Hoeveel mensen zou je daar kunnen mee voeden bijvoorbeeld?

Ik zou het kunnen hebben over een site waar ik per toeval op terecht kwam. Happynews.nl vertelt verhalen waar je vrolijk van wordt. Zo worden flessen voor eenmalig gebruik verboden in een stadje in de VS en kan je er lezen dat dankbaarheid een belangrijke bijdrage kan leveren aan ons welbevinden.

Ik kan een stukje schrijven over de waarschuwing van de econoom Stern die in Davos, die meent dat we de risico’s van de opwarming van de aarde zwaar onderschatten. Of over het alweer zeer goed onderbouwde stuk van Kris De Decker die op zijn blog ‘Low Tech Magazine’ de kwestie van de houtpellets grondig analyseert.

Ik kan aankondigen dat we binnenkort weer mee kunnen doen met de No Impact Week en dat twee weken voor de start van de vasten al meer dan 4000 vlees-eters zich hebben ingeschreven voor dagenzondervlees.

Ik zou kunnen vragen om nog snel de petitie van Avaaz te tekenen om de Europese Unie er toe te overhalen om een aantal giftige producten te verbieden om zo de bijen te redden. Al meer dan 2 miljoen mensen gingen je voor.

Ik kan je uitnodigen om kennis te maken met de nieuwste minister, Lien, die als minister van Creatieve Recyclage verbazend leuke dingen maakt van wat anderen rommel noemen.

Ik kan iets schrijven over de ongelofelijke dynamiek die losgebarsten is in Ledeberg nu er een doe-het-zelf zaak de deuren sluit en er misschien een kans is dat de buurt eindelijk wat ruimte krijgt.

Kortom, wat schermutselingen in de gemeenteraad zijn relatief ten opzichte van de ontelbare hoeveelheid mensen die dag en nacht in de weer zijn om de wereld een beetje mooier te maken. Laten we dat nooit vergeten.

ledebergdoethetzelf

4 reacties op ‘tijd voor iets anders

  1. Alweer lekker veel steengoeie links vandaag! Niet te bescheiden zijn, Steven: ook jij hebt al voor een stevige por gezorgd bij zo’n kleine 50.000 mensen. Voor mij ben je de ‘king of green’. Ik herinner me een wijsheid die een oude leraar onze klas decennia geleden meegaf: ‘er is altijd invloed’. Hij legde hiermee uit dat je woorden en daden, mits consequent en onderbouwd, altijd effect hebben om de mensen waar je mee omgaat. Je kan dit ook vergelijken met het ‘butterfly effect’. Wat je tot nu toe in gang hebt gezet, Steven, is verder aan het groeien en zal vrucht dragen. Nie ploeie!!

    Like

    1. petities op zich zijn niet zozeer effectief om beleid tegen te houden, dan wel om mensen te verenigen rond een idee. Net zoals vloerverwarming leggen een ‘vak’ is , is politiek en lobby werk dat ook. En gedragsverandering is ook een vak, net zoals marketing van ideeën. Over dat laatste heeft iedereen een mening, omdat het ‘evident’ lijkt, maar dat is het dus niet. Misschien een beetje meer respect voor dat soort vakmensen?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s