speciale zoon


Gisterenavond, het was al tegen 10 uur wou Adam toch nog graag een filmpje kijken. Na enige onderhandeling mocht het dan (tot max. 23 u) en was de vraag dan welk filmpje. Bij buurman Thomas is er een hele collectie films van Star Wars, Spidermans en andere spectakelfilms die spek voor de bek zijn van 14-jarigen. Maar neen, Adam wou Meat The Truth zien.  Een film uit 2009 die we al eens samen hebben bekeken en een vlijmscherpe analyse maakt van de impact van de vleesproductie op het klimaat.

Ik heb het twee keer opnieuw gevraagd of dit zijn keuze was, maar hij was zeker. Hij vond het een goed idee om nog eens te zien waarom hij vegetariër was (want soms heeft hij wel trek in een stukje vlees). Dus heb ik met hem een deel van de film opnieuw bekeken. Voor wie de film nog niet gezien heeft, het blijft een aanrader, je kan de film trouwens helemaal online zien (in 10 verschillende talen).  Iets voor volgend weekend als er weer regen op komst is. De site zelf bevat ook heel wat interessante info, zoals een aantal besparingstabellen die aantonen wat we kunnen doen voor het milieu door minder vlees te eten.

Het is in elk geval fijn te merken dat Adam er zelf voor kiest om dit soort films te her(bekijken). (nu  is hij wel bezig met een of ander computerspelletje waar ik niks van begrijp)

Een reactie op “speciale zoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s