droge voeding


Het heeft vooral te maken met mijn goesting om nieuwe dingen uit te proberen en niet met de alarmerende berichten rond voedsel dat ik gisteren een lading Bio-voeding thuis heb laten leveren. Er is namelijk een nieuw bedrijfje opgestart dat het mogelijk moet maken makkelijker aan bioproducten ten komen: Bioliki.

Ze bieden een ruim assortiment van voeding, verzorging en kruidenierswaren aan.  Je bestelt online en krijgt een bericht zodra er de levering zal gebracht worden. Dit kan even duren want het is afhankelijk van andere bestellingen die in dezelfde regio zijn gedaan. Wat me in elk geval een redelijk ecologische aanpak blijkt. Pas als de datum van de levering vast ligt wordt je gevraagd om het verschuldigde bedrag te betalen. Voor deze proefzending heb ik volgende producten besteld:

Gisteren is alles netjes geleverd, met nog een twee extra burgers erbij om even te proeven. Voordeel van de seitan en tofu-producten is dat ze lang te bewaren zijn (tot april 2013), nadeel is eventueel dat deze uit Spanje komen. Aangezien ik al lid ben van een voedselteam, het voedselcollectief én een biowinkel in de buurt heb is deze dienst voor mij misschien niet essentieel. Maar voor mensen die dit soort organisaties niet ter beschikking hebben lijkt me Bioliki toch een interessant alternatief. PS: ze leveren in de veelhoek: Oudenaarde- Gent-Sint-Niklaas-Lier-Leuven-Nijvel.

2 reacties op ‘droge voeding

  1. “De Grote Verleiding” uit Zeeuws-Vlaanderen is ook interessant. Zij leveren daarbij ook verse biogroenten en fruit – zoveel mogelijk van lokale productie

    Like

  2. Handig dat ze allergie-informatie vermelden. Wel jammer dat het aanbod nog redelijk beperkt is. Bij Bioplanet kan je ook online bestellen en laten leveren in een Bioplanet of Colruyt naar keuze. Handig als er geen Bioplanet bij jou in de buurt is, want Colruyt vind je toch ongeveer overal in Vlaanderen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s