monsanto


Ik heb de film nog niet helemaal gezien, maar dit is werkelijk een hallucinant verhaal. Een Amerikaanse boer die al zijn hele leven zonder GGO’s werkt krijgt een rechtszaak aan zijn broek van Monsanto; Want wat blijkt, door een storm is er GGO-zaad van andere velden op zijn velden terecht gekomen. Nu beschuldigd Monsanto de boer er van om illegaal hun zaad te gebruiken. Naast een schadevergoeding van 200 000 dollar willen ze ook volledig beslag leggen op de oogst. De film toont de strijd van de boer tegen de multinational.

In de tijd van het aardappelveld in Wetteren kregen de actievoerders wel eens het etiket van misdadiger en crimineel opgeplakt. Maar als dit de gevolgen zijn van de GGO industrie, dan is wel duidelijk waar de echte criminelen zitten. (als je nu geen tijd hebt om dit te bekijken – bvb omdat je aan het werk bent – hou de link bij voor het weekend.)

6 reacties op ‘monsanto

 1. Dit is al jaren de standaard procedure voor Monsanto in Amerika. Het andere smerige trukje dat ze gebruiken is hun gmo zaaigoed cadeau doen aan boeren in landen die voedselnood hebben en als de boeren nadien terug gewoon zaad gebruiken, beginnen te procederen als er ook maar 1 gmo plantje op hun veld staat. Gelukkig wisten ze dit in Haiti na de aardbeving en bedankten ze Monsanto voor hun vergiftigde cadeaus.

  Like

 2. vreselijk verhaal, helaas niet het eerste in zijn soort. Ik vertel dit verhaal ook elk jaar aan mijn lln, om hen bewust te maken van het probleem.
  Wist je trouwens dat rice dream en oat dream worden gemaakt door de Hain Celestial group,en dat deze groep investeerders heeft als Monsanto, Philip Morris enz….
  Zelfs de biologische landbouw ontsnapt niet aan deze octopus. Lees hier maar http://www.corpwatch.org/article.php?id=11712
  Ik vind dit vreselijk angstaanjagend, want de belangrijkste zorg van deze agro-industriële bedrijven is niet onze gezondheid, of die van de planeet. Ze denken alleen maar aan hun bankrekening.

  Like

 3. In de docu Food Inc. hetzelfde verhaal. Monsanto was overigens in de jaren ’60 producent van Agent Orange. Drie keer raden wat er met de schadeclaims is gebeurd die waren ingediend door gruwelijk verminkte Vietnamese dorpelingen. Juist!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s