geen tijd voor de boekenbeurs


Gisteren een fijne avond gehad in Poperinge. Het publiek was zo enthousiast bij de show dat een van de toeschouwers gewoon door zijn zetel zakte. Altijd leuk om mee te maken. Deze middag dan solo een aangepaste versie voor kinderen en ouders in Gent, morgen een one-man versie van de show in Veurne, en dan een hele drukke week met voorstellingen in Vilvoorde, Menen, Hove, Beersel, Brakel, Beveren en als hoogtepunt de theatershow in Leuven. Daarvoor zijn al 350 tickets de deur uit (en er is nog plaats).

Maar dat is niet alles, vandaag start in Gent ook het derde ecologische filmfestival. Tijdens ‘de groene loper‘ zijn er vijf interessante films te bekijken rond diverse thema’s. Op zondag en maandagavond zal ik er ook zijn. Volgende week is er dan ook de No Impact Week. Als je nog niet bent ingeschreven, dan kan het nog steeds. Er is nog meer de komende week, namelijk de jaarlijkse 11-11-11 campagne. En voor wie bezig is met het milieu en klimaat is het thema van dit jaar een extra motivatie om mee te doen. Je kan het klimaatakkoord tekenen, de financiële actie ondersteunen, zelf mee doen met de actie (of komen kijken naar de klimaatshow).

Tenslotte kijk ik ook uit naar de G1000, die ook op 11 november plaatsvindt. Ik zal het niet van nabij kunnen volgen (omdat ik de baan opga met het 11-11-11 komitee) maar ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten hiervan.

Gezien de alarmerende berichten over CO2 uitstoot, de schabouwelijke uitkomst van G20 waar de wereldleiders vooral hun onmacht hebben laten zien, gezien de rijke landen drastisch hun steun aan ontwikkelingslanden verminderen, en gezien we ook al niet te veel meer op Obama kunnen rekenen zullen we het zelf moeten doen. Gelukkig tonen de vele initiatieven hierboven aan dat er kansen genoeg zijn om het verschil te maken. Gewoon doen.

Een reactie op “geen tijd voor de boekenbeurs

  1. De Natuurfrituur zal Geert Goffen assisteren bij het bereiden en serveren van het bufftet op de G1000. Met permissie van Steven mogen jullie een sfeerverslag verwachten…
    Zelf ben ik ambassadeur voor de G1000. Kijk eens op de site. Mochten er nog vragen zijn, over het concept, dan kan je bij mij terecht op info@educatievewinkel.be

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s