allen daarheen: energie ID


Voor de liefhebbers van ‘meten en weten’ is er nu een nieuwe en zeer handige website waar je al je meterstanden kan beheren. De site met de naam energieid.be is een gratis model waarbij het mogelijk is je eigen energiegebruik bij te houden en te evalueren.

Er zijn enkele interessante voordelen aan dit model, zo kan je zelf  nieuwe energiemeters aanmaken om bepaalde evoluties bij te houden. Zoals het aantal kilometer je met de auto, of de trein of de fiets aflegt, maar ook het aantal kilogram afval dat je buiten zet.

Je kan ook gegevens van de voorbije jaren invoeren, waardoor het mogelijk is om je historische verbruik bij de houden. Tegelijk worden ook klimaatcorrecties en verwachte  verbruiken opgenomen zodat je kan zien of je meer of minder verbruikt dan verwacht. Er zijn nog meer functies op komst, zoals het vergelijken van je gegevens met die van andere mensen met eenzelfde profiel of uit dezelfde regio.

De site is een initiatief van 2 bezorgde papa’s (Vincent en Diedrik) die duidelijk weten waarover ze het hebben en via dit instrument mensen willen stimuleren om bewuster energie te gebruiken. Gebruikers worden ook uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

Alweer een voorbeeld van hoe mensen vanuit bezorgdheid en deskundigheid duidelijk maken dat we zelf echt wel heel wat kunnen doen en we zeker niet moeten wachten op anderen om de problemen aan te pakken. (trouwens, je zal wel gelezen hebben dat de CO2 uitstoot in 2010 hoger was dan ooit en we nu in de richting gaan van een opwarming van meer dan 3 graden deze eeuw)

Dus hup, naar deze site, je registeren en maandelijks je gegevens invoeren. Wedden dat dit alleen al een positief effect heeft op je verbruik!

6 reacties op ‘allen daarheen: energie ID

 1. Super initiatief!!!!
  Ik ga er al direct naar toe. Het nieuws dat er nooit zoveel CO2 uitgestoten is als in 2010 doet me eerlijk gezegd wel de moed in de schoenen zakken. En de reacties die je op diverse fora leest doen het ergste vermoeden. Is de mensheid het wel waard om verder te bestaan? De meerderheid is blijkbaar te slecht geïnformeerd(of botweg te dom/naïef/onverschillig) om het probleem in te zien of aan te pakken. Men stelde ook het 5°C scenario als mogelijkheid voor. En dan vrees ik dat de Aarde aan een lange mensloze of mensarme kuur zal beginnen vanaf 2100…..goed voor de Aarde dan maar zeker????
  Een héle treurige, moedeloze Maman Verte

  Like

 2. inderdaad de meeste mensen liggen hiervan niet wakker.eigenlijk zou alles veel duurder moeten worden zodat we zuiniger omspringen met energie en tevens voedsel.

  weet alleen niet of een goed senario zou zijn daar er toch wel mensen nadeel zullen van hebben.

  maar zuiniger met energie is goed voor alles!

  blijven strijden!

  Like

 3. Georg Wilhelm Friedrich Hegel (27 augustus 1770 – 14 november 1831), Duits filosoof:

  “De mens leert uit de geschiedenis dat de mens niets leert uit de geschiedenis.”

  Like

 4. Meten is inderdaad weten. Ik hou mijn meterstanden al van 2004 bij, en dat geeft een prima beeld van waar je mee bezig bent. Ik ga dit zeker eens vergelijken met mijn Excel-bestand dat ik ook maandelijks online zet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s