in de stille Kempen


Het leuke aan de verandering van onderuit is dat je ze overal ziet opduiken. Ik was bijvoorbeeld deze week in Turnhout voor de lancering van het stedelijk klimaatactieplan. Daar viel alvast op dat het bestuur ook hier begrepen heeft dat een leefbare en klimaatneutrale stad iets is wat overheid, burgers en middenveld samen zullen moeten doen.

Verder heb ik er kennis gemaakt met TransLabK. Een initiatief van Vormingplus om de vele transitie-initiatieven (of ze nu die naam gebruiken of niet) samen te brengen en te ondersteunen.  Naast het tonen van inspirerende voorbeelden, wil het platform mensen bij elkaar brengen en via een aantal methodieken ondersteunen. Dat deze manier van werken aanslaat mag duidelijk zijn, reeds een 80-tal groepen hebben zich aangemeld.

Ik mocht meteen ook proeven van de lekkere maaltijd van Vloeibar, een initiatief van een jonge ondernemer die lekkere ecologische maaltijden met de fiets thuis bezorgd. Vloeibar is trouwens gevestigd in de Turnhoutse Stadsboerderij waar ook een zelfoogstboerderij  en een Voedselteam afhaalpunt aanwezig is.

Er groeit iets mooi in de stille Kempen.

translabk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s