op naar Parijs


Mijn vertrouwen in de politiek is niet erg groot als het gaat over lange termijn denken en gezamenlijk oplossen van mondiale uitdagingen. De bijzonder trieste vaststelling dat in ons eigen land de drie gewesten nu al vijf (jawel VIJF) jaar onderhandelen over wie welke klimaatinspanningen moet doen en er nog steeds geen akkoord is, zegt genoeg.

climateexpressDit mag echter geen reden zijn om bij de pakken te blijven zitten, integendeel. Het is een bijkomend argument om massaal naar Parijs te gaan en onze leiders (?) duidelijk te maken dat wij het klimaat wel een urgente kwestie vinden. De ambitie van Climate Express is dat er 10 000 Belgen de uitstap naar Parijs maken, en ik wil er alles aan doen om daar mee voor te zorgen. In mijn agenda staat 29 november in het rood aangekruist en ik hoop van u hetzelfde.

Misschien moet Parijs voor het klimaat maar eens worden wat de muur van Berlijn was voor Duitsland. Een overrompeling van de stad die slechts ophoudt als er een bindend akkoord is. (sorry voor de straffe taal, maar als ik onze minister tegen leefmilieu bezig hoor wordt ik toch een beetje kwaad)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s