van Biolicious naar Ecopolis


Het nieuwe tijdperk zorgt ook voor nieuwe benamingen. Op 26 april kan je bijvoorbeeld zowel naaar Biolicious als naar Ecopolis gaan. Biolicious is een beurs rond  bio-, eco-, natuurlijke, duurzame en groene producten in het ICC Gent. Er zijn naast een heleboel stands natuurlijk ook lezingen en workshops. Zelf ben ik er om 11 uur om mijn boek voor te stellen.

Precies op hetzelfde moment start in Brussel de eerste editie van Ecopolis (de opvolger van het Groene Boek). Daar gaat het vooral om voedsel voor de geest met lezingen en debatten over belangwekkende boeken rond sociale en ecologische duurzaamheid. Naar aanleiding van Ecopolis is er een wedtrijd; de Prijs voor het Ecoboek 2014.  Met deze prijs brengen wil Oikos een Nederlands- of Franstalig sociaalecologisch boek onder de aandacht brengen dat in 2014 werd uitgegeven, maar nog niet de weerklank kreeg die het verdient. Iedereen kan boeken nomineren via  mail. Uit de long-list selecteert een deskundig lezerspanel een short-list van maximaal 5 titels waaruit de vijfkoppige jury onder voorzitterschap van Vera Dua een laureaat kiest.

boekinroeselareHierbij alvast enkele bescheiden suggesties, zoals ze mooi samen te vinden zijn in de Standaard boekhandel in Roeselare. ‘Sprankelende schoonmaaktips’, ‘Jokes moppenboek’ of ‘Stop met klagen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s