fijn op de trein!


De voorbije dagen weer behoorlijk wat treinritjes gedaan, en het valt me toch op dat reizen met de trein toch heel wat voordelen heeft.

Zo ben ik de voorbije dagen heel wat bekenden tegen gekomen bij het opstappen. Mensen die ik al jaren niet meer gezien heb en ik waarmee ik dan meteen een hele rit kan bijpraten. Bij een van die babbels begon een onbekende dame trouwens spontaan mee te praten, want ze vond het jammer dat mensen op de trein zo weinig met elkaar in gesprek gaan.

funtrainIn het station van Antwerpen Centraal werd ik dan weer aangesproken door een enthousiaste jongeman: “mag ik u feliciteren met wat u doet, want u bent toch de Low Impact Man hé”.  En hij voegde er nog aan toe dat hij samen met zijn vriendin ook allerlei acties onderneemt om de voetafdruk te verkleinen.

In de trein van Gent naar Antwerpen hadden we te maken met een vrolijke treinbegeleider die afsluit met de woorden: ‘uw treinbegeleiders Jan, Piet, Joris en Corneel wensen u nog een prettige dag’. Wat meteen heel glimlachende gezichten opleverde, een bejaard koppel begon zowaar te zingen over mannen met baarden.

Tenslotte nog deze. Ik zat op de trein naar Brussel en was een boek aan het signeren voor Meryem Almaci (die me trouwens beloofd heeft binnenkort enkele ideeën uit het boek naar voren te schuiven) toen de conducteur langs kwam om mijn kaartje te knippen. Hij sprak me meteen aan: “ah, dat boek, dat ken ik, ik heb er iets van gelezen in de Jommekeskrant.”  (jawel, ik heb mijn hoogtepunt in mij carrière nu echt wel bereikt: een artikel in de Jommekeskrant. Hij begon meteen te vertellen hoe belangrijk het milieu wel is en dat het goed is dat meer en meer mensen er aandacht voor hebben. Hijzelf bijvoorbeeld at 1 dag per week geen vlees. (Ik maak van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat Dirk De Wachter, auteur van een schitterend boek over de liefde, me toevertrouwde dat hij al van bij de start meedoet met Dagen Zonder Vlees. Maar die ontmoeting was niet op de trein.)

Om maar te zeggen, wie open staat voor ontmoetingen en babbels zal in het openbaar vervoer beter aan zijn trekken komen dan in de file!

Een reactie op “fijn op de trein!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s