Een reactie op “Gentse klimaatplan goedgekeurd

  1. Hier ben ik nog eens:-) Ik heb het plan eens snel doorgenomen… theoretisch is het meer dan OK!

    Alleen kan ik huilen om de stank voor dank die wij als gezin letterlijk krijgen om al onze serieuze inspanningen om de generaties na ons nog een leefbare wereld na te laten:-( Wij hadden zeer laagenergetisch gebouwd, een ecologisch tuinparadijsje aangelegd en reeds jaren onze eigen auto weggedaan. Dit maakt ons het leven met drie jonge kinderen en een pleegkind in deze huidige competitie- en consumptiegerichte maatschappij vaak niet gemakkelijk, maar het lukt wel. Toch stonden we bij die afschuwelijke beslissing daar in Oostakker aan de Carrefour bijna alleen te vechten. Nog wat groen weg, winkels erbij, parking tot aan onze tuin, geen plaats voor autodelen… De beslissing om opnieuw naar het stad te verhuizen was niet gemakkelijk en voelde toch wat aan als stank voor dank! En nu wonen we op de ring dicht bij Ledeberg… En alweer stank voor dank… We hebben bewust geen eigen auto, maar de leefbaarheid voor gezinnen met jonge kinderen is hier door de dramatische toename van het aantal auto’s, de grootte van de auto’s en de verschrikkelijke snelheden echt aan een kritische drempel gekomen! Dus alweer een noodkreet voor een laatste poging om de onleefbaarheid hier in de héél nabije toekomst de pas af te snijden… Ambitieus plan: begin nu en doe zo snel mogelijk voort alsjeblief!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s