nog op zoek naar goede voornemens?


Avaaz kennen we ondertussen als een wereldwijd netwerk dat campagne voert rond belangrijke sociale en ecologische thema’s. Regelmatig roepen ze op om petities en standpunten te ondertekenen. Deze keer komt Afvaaz op de proppen met een bijzondere oproep….

Ons vermogen om een wereld waar we van dromen te creëren hangt af van onze eigen reis, van angst naar liefde, naar het geloof in onszelf, en het achterlaten van onze grootste lasten. Dit geldt voor ons allemaal.

AvaazprincipesAvaaz heeft honderden campagnes gevoerd en wil nu dat we samenwerken aan de belangrijkste campagne van allemaal – de campagne voor onszelf, om “de verandering te zijn die je in de wereld wilt zien” – voor onszelf, voor de mensen om wie we geven, en voor ons thuis; de aarde.

Avaaz zoekt 500.000 mensen die zich willen engageren voor 3 basisprincipes, en daarna zullen de wereldleiders uitgenodigd worden om hetzelfde te doen. Je kan je hier alvast aanmelden.

Misschien klinkt het wat soft en naïef in deze tijden met militairen in het straatbeeld om dit soort oproepen te lanceren. Toch geloof ik dat het ondersteunen en beoefenen van deze principes ons veel meer vooruit zal helpen dan nog meer polemiek te lanceren, beschuldigingen te uiten of oordelen te vellen. De oproep past ook helemaal in het verhaal dat ik met ‘stop met klagen‘ wil brengen.

 

avaazprincipesbeeld

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s