25 januari: kan zachtmoedigheid en liefde de wereld redden?


Neen, ik heb geen mening over wat de voorbije dagen in Frankrijk is gebeurd. Ik voel me niet geroepen nog een opinie toe te voegen aan de stroom van analyses en nuances. Ik word er wel stil en verdrietig van, van de hoeveelheid haat en geweld die aanwezig is in de wereld. Het enige wat we daar tegenover kunnen stellen is zachtmoedigheid en liefde.

Daarom heb ik besloten de boekvoorstelling van 25 januari in het teken daarvan te stellen. Ik wil niet nog eens aanklagen wat er fout loopt of met de vinger wijzen naar al wie zijn verantwoordelijkheid niet voldoende neemt. Ik wil mensen aan het woord laten die in hun headerboekkleinerdagelijkse leven tonen dat het wel kan, samen leven met anderen in respect voor de grenzen van onze bedreigde biosfeer. Mia Sampermans komt vertellen over haar poetsacties in Antwerpen, Koen Dalilium komt al rappend zijn visie op de wereld brengen, Sara Van Lieferinge zal het hebben over het basisinkomen. Enkele andere namen moeten nog bevestigen, maar ik wil op die 25 januari 1 uur volop aandacht geven aan de positieve evoluties in deze vreemde tijden.

Wat praktische info: het is een brunch-boek voorstelling, die gaat door bij LikeBirds, de co-workingplace waar ik een groot deel van het boek schreef. Vanaf 10u30 is iedereen welkom en staan drankjes en het ontbijtbuffet klaar. Om 11u30 is er dan een podium moment met enkele gasten, wat toelichting bij het boek en muziek! Onder andere de musical versie van de 2 nummers uit de voorstelling. Omstreeks 12u30 is het officieel deel afgelopen, en zal het buffet aangevuld worden met hartige veggie en lokale producten. Dan is er tijd om te babbelen, het boek te bekijken (of te laten signeren) en plannen uit te wisselen voor een vrolijke nieuwe wereld.

Iedereen is welkom (ook kinderen), de toegang is gratis. Voor de brunch staat er een doosje waar een vrije bijdrage kan achtergelaten worden. Graag even je komst laten weten via steven@lowimpactman.be of via facebook. Ik zoek trouwens nog enkele mensen die een uurtje willen meehelpen voor, tijdens en na het evenementje. Dit kan je via hetzelfde mailadres laten weten.

6 reacties op ‘25 januari: kan zachtmoedigheid en liefde de wereld redden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s