nog meer waanzin: nieuwe subsidies voor kernenergie?


Met plezier kan ik aankondigen dat ook Steven De Geynst (de Muffin man) erbij zal zijn bij de boekvoorstelling op 25 januari. Hij zal het hebben over zijn engagement en motivatie om te werken rond voedselverspilling. En nog een nieuwsje, niet schrikken als het Vlaams beleid plots een andere wending gaat nemen. Ik heb net een exemplaar gesigneerd voor Geert Bourgeois, de Vlaamse minister-president.

Tegelijk lanceer ik graag nog een oproep tot actie. Want er is (alweer) stront aan de knikker op Europees vlak. Het gaat met name over de bouw van enkele kerncentrales in Groot-Brittannië. Omdat de kosten en risico’s zo hoog oplopen wil de bouwer (het Franse EDF) daarvoor gigantische subsidie van de overheid. Iets wat gezien de Europese regels rond concurrentie eigenlijk niet kan. Toch is er stevig lobby werk bezig om de EU te overtuigen dit waanzinnig project toch te laten subsidiëren. Het volgend filmpje toont duidelijk het probleem.

Daarom is het belangrijk dat we onze stem laten horen en massaal klacht in te dienen via dit formulier.  Dit vraag maar enkele minuten van je tijd, maar is erg belangrijk als we de omslag naar hernieuwbare energie mogelijk willen maken. Snel even doen dus. De volgende generaties zullen u dankbaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s