een uitstapje naar zee


De volgende maanden zal ik het even zonder hooikist moeten doen, want mijn hooikist is tijdelijk te zien in Bredene. Daar organiseert Greenpeace een interessante tentoonstelling rond ‘meer doen met minder’. Ecopolis wil duidelijk maken dat Low Impact leven best wel mogelijk is.

Een keuken die niet alleen energie maar ook afval helpt besparen, een velomobiel of een earthship? De creativiteit van mensen om groener te gaan leven, kent geen grenzen.  U ontdekt er een interactieve tentoonstelling met oplossingen voor onze huidige milieu- en klimaatproblemen, en dat op het vlak van energie, wonen en mobiliteit. Voor jong en oud, van totale leek tot groene rakker.

ekokook-l“Heel wat mensen proberen al bewuster te leven door bijvoorbeeld hun eigen groenten te telen, te kiezen voor groene stroom, hun huis grondig te isoleren en zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken”, verklaart Greenpeace, die de expo in nauwe samenwerking met de gemeente Bredene organiseert. “Ecopolis maakt duidelijk dat de duurzame (r)evolutie geen utopie is. Met innovatieve concepten willen we de bezoekers inspireren, en aansporen om zelf aan de slag te gaan.”

De rode draad doorheen de tentoonstelling is energiebesparing, op een directe of indirecte manier. Minder stroom verbruiken door ledverlichting te kiezen. Minder stoken door beter te isoleren. Minder olie verbruiken door de fiets of, waarom niet, de velomobiel, te nemen.

Dus mocht je een deze maanden in de buurt van Bredene komen, dan is een bezoekje aan deze tentoonstelling zeker een aanrader. Je kan er terecht tot 14 september én de toegang is gratis.

Een reactie op “een uitstapje naar zee

  1. Zonder mijn hooikist doen? Ik zou dat niet overleven. Daardoor dat ik al een reservehooikist heb. Ik heb soms beide nodig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s