nu ook op de radio


Kwestie van nog wat meer zichtbaarheid te geven aan de vele sociale en ecologische activiteiten die als paddenstoelen uit de grond schieten maak ik graag wat promotie voor de reportagereeks ‘Goed Gezien!’. Dit initiatief van Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting heeft als bedoeling om leuke, frisse of opvallende burgerinitiatieven te belonen voor hun inzet. Met ‘Goed Gezien!’ kunnen inspirerende initiatieven de kans krijgen navolging te krijgen.

Wie of wat wordt gezocht?

goedgezienBurgerinitiatieven (van bewoners, buurtcomités) die de sociale cohesie bevorderen. Dat klinkt nogal vaag, maar denk aan: samen groenten kweken, een buurtnoodcrèche inrichten, een wekelijks buurtaperitief, garage tot kaartersclubhuis omvormen, koken voor de studenten in de straat, op eigen initiatief zwerfdieren verzorgen…

Specifiek zoekt ‘Goed Gezien’ enthousiastelingen die op regelmatige momenten engagement leveren om hun buurt te verbeteren. Een eenmalige barbecue komt dus niet in aanmerking, een groepje mensen die wekelijks veggie-burgers voor elkaar bakken dan weer wel. We willen een initiatief de kans geven om groter te worden, en het idee de kans geven ook uitgebouwd te worden over heel Vlaanderen.

Ken je mensen en groepen die hiermee bezig zijn? Aarzel dan zeker om ze door te sturen naar dit e-mailadres (Shalini.VANDENLANGENBERGH@vrt.be) misschien zorg je er zo wel voor dat hun goede, leuke, opvallende initiatief uitgebouwd zou kunnen worden over heel Vlaanderen!

3 reacties op ‘nu ook op de radio

  1. Het voorbeeld: “een groepje mensen die wekelijks vlees voor elkaar bakken” vind ik redelijk ongelukkig gekozen van de organisatie. Ik hoop dat EVA daar toch even op reageert.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s