fijne dingen in Antwerpen


Vandaag een onverwacht complimentje gekregen. Ik zat op de bus in Antwerpen, en plots spreekt een dame me aan vlak voor ze uitstapt. ‘U bent toch de low impact man?’, ‘Inderdaad, dat ben ik’, ‘Aangename kennismaking’ zegt ze ‘het is door u dat ik tegenwoordig de bus neem’, en toen stapte ze uit. Ik kon ze enkel nog beleefd toeknikken.

Op zo’n moment denk ik toch dat waar ik mee bezig ben soms  wel impact heeft. Naast die vrouw die ik nu toevallig ben tegengekomen zijn er ook wel mensen die me af en toe per mail een vergelijkbaar berichtje sturen én wellicht nog heel veel die niks laten weten maar zelf aan de slag gaan. Tonen dat goed leven met minder mogelijk is kan anderen op ideeën brengen.

groenbushokjeEn  nu het toch over Antwerpen gaat – het moet niet altijd Gent zijn – nog een mooi verhaaltje. Een van de OKRA vrijwilligers, Mia Sampermans (71) doet regelmatig met enkele vriendinnen een bijzondere actie. Gewapend met emmer, borstel en poetsproducten gaan ze naar het dichtstbijzijnde bushokje en geven dat een grondige poetsbeurt. En daarna gaan ze samen gezellig een trappistje drinken. De wereld een beetje beter is zo simpel, en nog plezant bovendien. (zo’n bushokje met groendak heb ik nog niet gezien in Antwerpen, maar wie weet begint iemand er nu aan)

4 reacties op ‘fijne dingen in Antwerpen

  1. Een verhaal om blij van te worden. Ik vind bovendien dat bushokje met groene dakbedekking ook heel erg geslaagd. Waar is dat?

    Like

  2. Op mijn huidige trip naar leven met minder afval, stoot ik vaak op problemen of voel ik mij schuldig/ongelukkig als het niet gelukt is om bijvoorbeeld mijn chips zelf te bakken en ik weer een zak chips heb gekocht. Mijn lief zei op zo’n frustratie moment vorige week dat een slecht humeur ook milieuvervuiling is :-). En gisteren las in het boekje van de CM, dat ook jij liever iemand hebt die gelukkig is en een iets grotere voetafdruk heeft dan een zuurpruim die het helemaal goed doet. Dat is toch wel een hart onder de riem, waarvoor dank!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s