de omgekeerde wereld


Gisteren is in Frankrijk een boete geëist voor een boer omdat hij weigert pesticiden op zijn wijngaarden te sproeien. De man werkt al tientallen jaren als biologische wijnboer. Maar nu wordt hij dus verplicht om ter preventie van mogelijke parasieten toch giftige stoffen op zijn veld te verspreiden. Terwijl hij er door biologische technieken precies net in slaagt om gezonde wijnstokken te kweken die zelf bestand zijn tegen mogelijke parasieten.

emmanuelJe kan hier het hele verhaal van de man zelf horen, en meteen de petitie tekenen (ondertussen hebben een half miljoen mensen dit reeds gedaan). De rechter zal op 7 april een uitspraak doen in deze zaak.

Voor dat soort waanzin is maar één reactie aangewezen, dat is luid en duidelijk en massaal volksprotest (zoals nu in Frankrijk rond deze zaak aan het gebeuren is). Dus gewoon allemaal deze petitie tekenen en delen, want als we niet heel duidelijk maken dat we dit soort dingen niet pikken, dan moeten we niet verwonderd zijn als we straks zelfs geen biologische worteltjes mogen kweken in onze moestuin.

Delen en tekenen dus! Niet morgen, maar nu meteen. Bedankt

5 reacties op ‘de omgekeerde wereld

  1. Getekend en gedeeld op mijn FB-pagina, ik hoop dat het helpt. Dit is echt de wereld op zijn kop. Maar ik zie het hier in de buurt ook. Niet-biologische boeren die zich erover beklagen dat er “onkruid” (lees, schermbloemen, boterbloemen e.d.) in de bermen groeien en dat die zaadjes in hun met Roundup kapot gespoten weiland waaien. Daar hebben ze dan last van, want ze willen alleen maar Engels raaigras op zo’n veld en niks anders. En dan gaan ze klagen bij de gemeente, dat die bermen permanent kort gehouden moeten worden, er mag niks meer bloeien. Het is echt te triest voor woorden.

    Like

  2. Ik vind dit belangrijk genoeg om massaal te reageren, en de petitie te ondertekenen. De greep van de chemische grootindustrie op politiek, rechtspraak en maatschappij wordt veel te groot. En dat allemaal louter voor de megawinsten en het monopoliseren van één manier van denken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s