possible futures


Dat de Vooruit dit jaar honderd jaar bestaat zal iedereen ondertussen al weten. Dat ze om het feestjaar afsluiten resoluut naar de toekomst kijken misschien niet.

Onder de titel ‘possible futures’ start op 10 oktober een uitgebreid festival met veel aandacht voor ecologie en transitie naar een andere wereld. Het volledige programma kan je hier bekijken, ik heb alvast een plaatsje gereserveerd voor de avond met Michael Foley. Hij is de auteur van ‘Lang leve het gewone’, waarin hij wijst op kleine zaken die ons leven de moeite waard zouden kunnen maken, als we er maar meer oog voor hadden.  Foley zal in gesprek gaan met schrijver en columnist Jeroen Olyslaegers, die ook bij het bezoek van Vandana Shiva een paar interessante dingen te vertellen had.

Via deze link worden ook toekomstwensen van mensen verzameld. Het loont de moeite om even de wensen te bekijken, en dan valt meteen op hoeveel mensen kiezen voor minder dingen en meer rust, inhoud en kwaliteit. Als we deze wensen gewoon waarmaken ziet de mogelijke toekomst er misschien niet zo slecht uit!

 

possible futures

Een reactie op “possible futures

  1. Michael Foley lijkt me reuze interessant om naar te mogen luisteren. Zijn vorige boek,’Absurde overvloed’, is gewoon geniaal, een echte aanrader.
    Zet ook heel wat mensen en menselijk gedrag eens flink te kijk en maant ons nogmaals aan tot denken, nadenken en overdenken wat we met onze toekomst willen doen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s