doe het zelf: oesterzwammen


Onlangs vroeg iemand me hoe het eigenlijk is afgelopen met de zelfgekweekte oesterzwammen. Want in april ben ik gestart met een experimentje op vraag van de voedselteams. Daarbij kreeg ik IMG_0535heb het pak met het broedsel in mijn living gezet, en dat leverde drie oogsten op met in totaal bijna 3 kilogram zeer lekkere oesterzwammen.

Volgens de instructies zou zo’n pak eerder 4 kilogram moeten opleveren, maar dat kan dus ook aan de minder goede omstandigheden liggen. Aangezien de prijs van het zelfkweekpakket 8 euro is, kom ik op een prijs van 2,7 euro per kilogram, voor zeer lekkere en verse oesterzwammen. Hoeveel ze precies kosten in de winkel weet ik niet, maar op internet vind ik prijzen van 10 euro/kg.

De bedoeling is dat deze pakketten binnenkort ook beschikbaar zijn via de voedselteams. Reken maar dat ik er nog wel eens eentje zal bestellen.

Een reactie op “doe het zelf: oesterzwammen

  1. Hey,
    Leuk om te zien dat heel wat mensen bezig zijn met het kweken van oesterzwammen. Bij mindere opbrengst ligt het inderdaad aan minder goede klimatologische omstandigheden en luchtvochtigheid ligt hier meestal aan de basis. Temperatuur en vochtigheid van het substraat kunnen ook oorzaken zijn. Een kelder of garage, waar de luchtvochtigheid hoger is, zijn meestal de beste keuze. Wanneer de vruchtvorming start dagelijks besproeien met een plantenspuit is ook aan te raden.
    Het kan natuurlijk allemaal beter (ecologischer). Ga daarvoor eens naar onze Facebookpagina. https://www.facebook.com/groups/kopjezwam/?fref=ts of http://voedsel-via-afval.blogspot.be

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s