magie in Gent


Ik weet dat er heel veel boeiende dingen gebeuren op veel plaatsen, maar je zal begrijpen dat ik graag wat aandacht schenk aan de interessante ontwikkelingen die zich voordoen in Gent. Dit weekend bijvoorbeeld zijn er weer verschillende activiteiten die de moeite zijn.

Er is de tweede editie van het Fair Festival. Op de site van de Oude Dokken krijg je de kans om kennis te maken met de toekomst. Via stands, workshops en doe-activiteiten kan je zien hoe we ons in een post-fossiele wereld zullen verplaatsen, hoe we zullen wonen, wat we zullen eten en nog veel meer. Zelf ben ik er met een try-out van mijn nieuwe eco-comedy show “genoeg geklaagd” (werktitel). Mijn sessie valt onder de rubriek ‘natuurlijke kledij, cosmetica en middelen’, over de eerste twee zaken zal ik het niet hebben, over ‘middelen’ des te meer. Inschrijven kan nog steeds hier. (onderaan de pagina)

Terwijl het fair festival loopt kan je tegelijk terecht in Ledeberg, voor een feest van de groep ‘Ledeberg Leeft‘, Een zeer dynamische groep bewoners die allerlei plannen heeft met een vrijgekomen bedrijfsgebouw en hoopt daar ook effectief aan de slag te kunnen gaan. Ik ga daar deelnemen aan de pick-nick voor ik naar het Fair Festival afzak. Er is een mooi programma met markt, boekenruil, repair activiteiten en dies meer. Het zijn precies projecten zoals Ledeberg leeft die we als stad moeten ondersteunen; burgers die zelf hun buurt nieuw leven in willen blazen.

Zaterdag ben ik dan weer van de partij (letterlijk) bij de eerste Meet & Friet.  Hier zullen de groen mandatarissen en schepenen  aanwezig zijn om het gesprek aan te gaan met buurtbewoners uit Macharius. Want ook dat doen politici misschien te weinig: luisteren naar wat er leeft.

IMG_0884[1]Tenslotte is er ook de magie van 123-piano. Sinds enkele weken staan er op zeven plaatsen in de stad piano’s waar iedereen mag op spelen. Als ik voorbij fiets dan stop ik steeds even om te luisteren of zelf ene stukje te plegen. Het is wonderlijk welke effecten de muziek heeft op de passanten. Mensen gaat zitten, sommigen zingen mee, ik zag al een koppeltje dansen. De piano’s zijn een aanleiding om gesprekken aan te gaan, toveren glimlachen op gezichten en brengen magie in de stad.

Zonder in hoera-berichten te vervallen – want ik weet dat er in onze stad ook heel wat problemen en uitdagingen zijn – het is toch fijn leven in Gent.

Een reactie op “magie in Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s