ander nieuws uit Gent


andergent Zo, nu de mediastorm over het debat van gisteren hopelijk snel gaat liggen, tijd om nog wat ander nieuws uit Gent te brengen. In kader van een onderzoek naar ‘Steden in Transitie’ is een overzicht gemaakt van alle initiatieven in de stad die op een of andere manier bijdragen aan een rechtvaardige en ecologische samenleving.

Op Gentintransitie krijg je een bloemlezing van organisaties, bedrijven en initiatieven rond een hele waaier van thema’s als voeding, energie, mobiliteit, recycleren, wonen en werken. Maar ook complementaire munten, buurt initiatieven en nieuwe stadsontwikkelingsprojecten zijn er terug te vinden.

Nu staan er een 70-tal initiatieven op de site, en wat mij betreft is dat nu de uitdaging voor de volgende jaren; ervoor zorgen dat deze projecten goed kunnen functioneren en de mogelijkheden scheppen om er het aantal te laten toenemen. Want ondanks de vele alarmerende berichten en grote uitdagingen voor de toekomst. Rik Pinxten (ook uit Gent) stelt in die deze context: onderaan is er nog heel veel plaats.

In het boekje ‘kleine revolutie’ houdt hij een pleidooi voor de kleine revolutie. Verfrissende creatieve initiatieven van de basis die vertrekken vanuit een andere manier van denken. Kortom, er gebeurt hier nog heel wat meer dan debatteren over symbolen.

4 reacties op ‘ander nieuws uit Gent

    1. De website ‘Gent in Transitie?!’ die de ruime waaier aan duurzame vormen van stedelijke ontwikkeling in kaart brengt, kan je vinden via: http://gentintransitie.com. De andere website waarvan sprake is van het Transitie Initiatief Gent. Toegegeven, het lijkt allemaal nogal op elkaar (maar de inhoud is wel degelijk verschillend).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s