dagen zonder vlees


Hier is ze weer, Alexia Leysen. Voor de derde keer op rij organiseert ze tijdens de vasten de ‘dagen zonder vlees’ campagne. Een heel simpel concept maar wel een effectieve manier om het grote publiek op te roepen om wat minder vlees te eten. Wat zo straf is dat ze erin slaagt om een aantal ‘grote namen’ bij de betrekken. In Nederland heeft ze bijvoorbeeld Youp Van ’t Hek als promotor gevonden en het filmpje hieronder met bekende Vlaamse komieken slaat ook aan op internet.

En al kan je denken dat de actie niet ver genoeg gaat, of niet duidelijk genoeg de problemen van vlees aankaart, dan slaagt ze er wel in  een groep mensen te bereiken die wellicht niet bereikt worden door de meer traditionele campagnes. Zo kan ze haar verhaal brengen in de Kruitfabriek en wordt de actie overal in de media opgepikt. Wie zelf denkt aan vleesvermindering kan makkelijk inschrijven via haar site, er zijn ondertussen al meer dan 2000 deelnemers. Zelf kan ik niet meedoen omdat ik geen vlees of vis eet, maar via deze weg kan ik misschien wat andere mensen stimuleren om de komende vasten een nieuwe invulling te geven.

Nu is het nog even wachten op iemand met een origineel idee om de Advent ook een ecologische tintje te geven.

2 reacties op ‘dagen zonder vlees

  1. Ik ga daar toch een keertje over nadenken… advent= toeleven naar kerst door te consuminderen met elke dag een positief ‘kado’ dat niet materieel is…en dan zo’n aangepaste kalender en krans maken…

    Like

  2. Ik ben net zoals jij vegetarier, maar ik doe wel onofficieel mee door een paar keer een vegetarisch etentje te organizeren voor vrienden die er wel aan meedoen en het zo nog leuker wordt voor hun. Ook maak ik er voor mezelf dan dagen zonder dierlijke producten van en probeer dus een aantal dagen vegan te eten 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s