Veranderingen


De moestuin op de parkeerplaats is helemaal ontruimd, de winterliving is in gebruik genomen en er zijn nog wat veranderingen op komst. Deze morgen kreeg ik een officiële brief met een aantal lijsten en cijfers waaruit blijkt dat ik vanaf 2 januari gemeenteraadslid ben. (ik moet er zelf nog een beetje aan wennen).

Dat zal natuurlijk gevolgen hebben voor mijn tijdsbesteding de volgende zes jaar, en ik ben alvast begonnen om voor mezelf strenge quota op te stellen wat betreft het aantal lezingen die ik nog zal aannemen. Voor wie het wil weten nog maximum 10 per maand, waarvan er hooguit eentje per week op een avond mag vallen. Dat klinkt misschien nog een behoorlijk aantal, maar als je weet dat ik deze week alleen al 8 lezingen/shows heb waarvan 3 op een avond dan is de trendbreuk wel duidelijk. En dank zij de kiezer zal het nu ook makkelijker zijn om neen te zeggen als er meer vragen komen. Daarnaast heb ik volgend jaar ook nog mijn bezigheden met Greentrack hier in Gent én met de campagne van Okra.

Deze herschikking zou het toch mogelijk moeten maken de volgende jaren veel energie in Gent te stoppen. Trouwens, het is nu al bezig. Zo ben ik de voorbije dagen al door meerdere mensen aangesproken rond heel concrete problemen. Het feit dat er geen fietspad is in de Schoolstraat of de behoefte die hondenbezitters hebben om de hond zonder leiband te laten lopen. Mensen die ik ken, maar ook mensen die ik niet ken vragen me plots meer aandacht voor het zwerfvuil in het park. Spontaan beginnen de mensen te vertellen waar ze last van hebben of wat anders zou kunnen of moeten. Dit is eigenlijk een positief signaal, want ze geloven dan mensen in de gemeenteraad daar ook iets aan kunnen doen.  Ik begin ook te begrijpen waarom sommigen een notitieboekje bij hebben om dat soort dingen te noteren.

Ook het blogritme zal wellicht een beetje terugvallen. En zeker in het weekend zal je hier wat minder nieuws kunnen rapen. Maar wees gerust, ik blijf jullie regelmatig informeren over het leven van de LIG  (Low Impact Gemeenteraadslid).  Wie wil weten wat ik gisterenavond heb gedaan kan hier klikken.

2 reacties op ‘Veranderingen

  1. Ik ken Gent niet echt goed en adviseer je voor advies over fietsinfrastructuur contact op te nemen met de Gentse Fietsersbond. (Zij zijn ‘de kenners’.)
    Maar zo op het eerste zicht is de Schoolstraat volgens mij zo’n typische straat waar helemaal geen fietspad nodig is, op voorwaarde dat er voor gezorgd wordt dat de snelheid van de auto’s voldoende laag is en mogelijk sluipverkeer wordt geweerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s