het bos en de bomen


Nog een eervolle vermelding van de kleinste affiche kan je zien in dit filmpje van Bert Gabriels. De vergelijking met de grootste affiche van het land (die precies 38 500 keer groter is dan de mijne) is niet slecht gevonden. Ik denk trouwens niet dat BDW (de man met de grootste affiche) nu daardoor 38 500 keer meer stemmen zal halen dan ikzelf.

Gisterenavond was ik op het Natuurpunt debat over de thema’s natuur en groen, al moet ik zeggen dat de term debat niet overeenkomt met het kabbelend gesprek waarbij alle partijen het grotendeels eens waren met de vragen van Natuurpunt. Het duurde tot op het einde van de avond toen Elke De Cruyenaere  toch duidelijk maakte dat het voor bijvoorbeeld CD&V en NV-A toch eerder om mooie woorden gaat. Zo blijkt CD&V dwars te liggen als het gaat over wettelijk voorziene compensatie van verdwenen natuurgebied door de uitbreiding van de haven, en komt in het NV-A programma verschillende keren naar voor dat economische ontwikkeling belangrijker is dan ecologie. Toch goed om weten.  Wil je lezen hoe de mensen van Natuurpunt de verschillende programma’s hebben geanalyseerd, klik dan hier.

Verder heeft Natuurpunt ook een toffe campagne gelanceerd met als idee om in alle nieuwe bestuursakkoorden het voorstel geef elke inwoner 1 m² natuur per jaar’ op te nemen. Iets wat ik graag wil steunen, al wil dit zeggen dat er voor Gent de volgende zes jaar 144 hectare moet bijkomen. ( ter info de vorige zes jaar ging er ongeveer 100 hectare verloren)

Nog heel wat andere organisaties zetten naar aanleiding van de verkiezingen hun eisen in de etalage. Zo kregen alle kandidaten een vragenlijst van Transparency Belgium in de mailbox. Transparency International is een burgeractie voor transparantie en tegen corruptie, en hun visie indachtig zijn alle binnengekomen antwoorden van kandidaten op hun site te zien. Zo kan je hier lezen wat mijn antwoorden zijn.

Om af te sluiten een niet-politieke slogan voor allen die op een of andere manier de wereld wat beter willen maken.

Een reactie op “het bos en de bomen

  1. Dank je wel voor je steeds verhelderende blog-artikels, die zeer leerzaam zijn. En inspirerend. En mijn blik op de wereld vergroten. Dank je daarvoor. Opgeruimde groeten, Eef

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s