alweer 4 goede ideeën


Mijn verjaardag is nog maar enkele weken geleden, maar ik voel me nog steeds dertiger. ‘Ik ben een dertiger‘ is een leuke campagne van de fietsersbond om aandacht te vragen voor ‘zone dertig’. In de aanloop van de verkiezingen wil de organisatie zoveel mogelijk mensen oproepen om de stad terug in functie van de mensen in te richten, en niet langer in functie van de auto. Je kan heel simpel meedoen door hier te klikken.

Een andere site die een bezoekje waard is: ‘samen staan we sterker‘. Op deze site kan je makkelijk info vinden over alle soorten van groepsaankopen. Niet alleen omwille van een mogelijk financieel voordeel, maar ook om bijvoorbeeld de overstap te maken naar groene stroom. Want het begint stilaan de goede weg uit te gaan, nu Electrabel dagelijks 600 klanten verliest. Overschakelen op echte groene stroom is de beste weg om de kernuitstap te versnellen.

Op facebook bestaat sinds kort de groep ‘Vlaanderen kleurt groen’, het doel is simpel, door acties rond energiebesparing te bundelen en te verspreiden een kerncentrale sluiten. Alweer een actie van onderuit waarin burgers ideeën uitwisselen en elkaar stimuleren om actie te ondernemen.

Uit Wallonië komt volgend initiatief, ‘1 vélo pour dix ans‘. Dit is een project van Pro Vélo dat erop gericht is ervoor te zorgen dat kinderen steeds een aangepaste fiets hebben aan een betaalbare prijs. Want wie opgroeiende kinderen heeft weet dat er nog geen ‘meegroeifiets’ bestaat (zoals in het filmpje) en het flink wat kan kosten om regelmatig een andere fiets te voorzien. Met dit systeem gebruikt een kind voor 65 euro 10 jaar lang een fiets van de juiste maat. Want als de fiets te klein is kan die ingeruild worden voor een andere van de juiste maat. Alweer een goed idee rond hergebruik, delen en alternatieve tewerkstelling. Wie begint ermee in Vlaanderen?

Evolucycle from L’HeureuxCyclage.be on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s