zondag, bakdag


Niks moet en alles kan, dat lijkt me een goed motto voor een simpele zondag. Zo heb ik net biologisch brood gebakken zonder suiker en zonder zout, maar wel met de walnoten die ik gisterenavond gepeld en wel cadeau kreeg. Marieke profiteert van de warme oven om een lading cupcakes te maken (met suiker, dus ik proef maar een heel klein stukje), en de bakgeur in huis maakt iedereen goed gezind. Het nog warme brood smaakt heerlijk. Ik vermoed dat met de handen brood kneden al even therapeutisch is als in de grond woelen.

Tegelijk heb ik vandaag nog wat gewerkt aan mijn moestuin in potten. Ik heb een schriftje aangelegd waar ik netjes noteer wat ik op welke datum heb gezaaid en in welke grond en welke pot.  Vandaag dus vier minuscule zaadjes in pot 4 gestopt van de soort ‘Sweetie’, daar moeten dan kerstomaatjes uitkomen. Voorlopig staan mijn potten nog binnen achter het raam, maar binnenkort begin ik met de buiten-moestuin. Ik zoek een goed moment om de huisbaas te overtuigen om de parkeerplaats die voor mij voorzien is vol te mogen zetten met groenten (in potten). Dit is misschien nog een mooie slogan voor de verkiezingen ‘groenten in plaats van parkeerplaatsen’.

Tenslotte ben ik al een tijdje bezig om de meubels te herschikking in functie van de ontmanteling van de winterliving. Want binnenkort kan de tegelkachel helemaal uit. Ik maak gebruik van de gelegenheid gebruik om de vloer een nieuw laagje verf te geven (van Tintelijn natuurlijk).  Straks schilder ik weer een stukje, met op de achtergrond de Klara Top 75 CD-box uit de bib.  Tussen al de handenarbeid door neem ik het eerste LIM boek nog even door om na te gaan of alle cijfers en websites nog actueel zijn, want binnenkort moet het nieuwe manuscript naar de drukker. Aangezien dit niet als werken aanvoelt mag dit ook op een zondag. Net als een stukje schrijven op deze blog.

Ik wens jullie in elk geval ook een zondag waar niks moet en alles kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s