lastige vragen


Ik blijf geduldig wachten op de beloofde antwoorden van het Nucleair Forum, maar het ziet er naar uit dat dit ijdele hoop  zal zijn.  Als ik echter de gestelde vragen even bekijk, dan zijn er toch een aantal kritische stemmen te lezen (jaja Björn, goed gewerkt). Jammer genoeg zijn de antwoorden op die vragen een staaltje van rond de pot draaien, informatie achterhouden of eenzijdige informatie verstrekken.

Bij Jong Groen hebben ze dit ook gemerkt, en dus hebben ze zelf een lijstje met antwoorden opgesteld. Zo kan je er lezen hoe Pjotr uit Tsjernobyl een vraag stelt over de veiligheid en Aaila uit Finland over de vierde generatie kerncentrales. Goed gedaan en dit zonder de enorme budgetten van het Nucleair Forum.

Van Siegfried Bracke heb ik ook nog geen antwoord gehad om mijn vraag over de privacy. Ik heb hem wel even op de radio gehoord over zijn kandidatuur voor de burgemeestersjerp in Gent. Tja, volgens mij zou Siegfried de geknipte man zijn om voor het nucleair forum te werken. Op radio 1 zegt hij bijvoorbeeld dat hij de koepeltekst van groen-sp.a heeft gelezen en hij tot zijn ontzetting leest dat ze alle auto’s uit de stad willen.  Ziehier wat er in de koepeltekst staat over mobiliteit:

Op mensenmaat wil ook zeggen dat we onvoorwaardelijk gaan voor een autoluwe en groene stad. Hierbij kiezen we resoluut voor de zachte weggebruiker en voor de versnelde uitbouw van een fijnmazig openbaar vervoernet (tramnet) in combinatie met veilige fietsinfrastructuur binnen alle woongebieden. Dat beleid wordt ondersteund door een gedurfd parkeerbeleid.

Hieruit concludeert de heer Bracke dat men alle auto’s uit de stad wil. Waarom er dan nog een gedurfd parkeerbeleid moet komen is mij niet zo duidelijk. Wat wel duidelijk is, in de komende campagne zal blijkbaar niet op een leugentje meer of minder gekeken worden. Je zou van een intellectueel als Bracke een iets eerlijker houding verwachten, maar als het om macht gaat speelt dit niet meer.

Het beste dat we kunnen doen is blijven vragen stellen, tot we echte antwoorden krijgen.

3 reacties op ‘lastige vragen

 1. Wat de drijfveren van heer Sigfried zijn in de politiek, daar heb ik het raden naar. Ik heb me wel eens de bedenking gemaakt dat hij door de Loge in de NVA gedropt is, omdat ze daar nog geen belangrijke pionnen hadden en ze hun greep op de macht niet willen verliezen.
  Maar bij zijn intrede in de politiek is het me ook opgevallen dat de waarheid vertellen niet direct zijn grootste prioriteit is. Ik herinner me bijvoorbeeld dat voorval waarbij hij pertinent stelde dat hij nooit lid was geweest van de SPa. Een week later was het al duidelijk dat hij wel degelijk in de socialistische partij had gezeten. Maar toegeven, die had toen nog een andere naam.
  Ja, als je zo begint, …… Goe bezig Sigfried!

  Like

 2. Ik heb het interview met Sigfried ook gehoord gisteren op Radio 1. Ik vermoed dat Daniel Termont eens in zijn vuistje aan het lachen is!

  Mr Bracke: schoenmaker, blijf bij uw leest!
  Als journalist kwam er tenminste nog iets degelijks uit…

  Like

  1. Ik vond hem als journalist eigenlijk ook al niet veel voorstellen. Het is natuurlijk de bedoeling om kritische vragen te stellen als journalist, maar continu de zaken die verteld worden door degene die je interviewt bewust verkeerd interpreteren in de hoop om zo bepaalde uitspraken uit te lokken, is niet hetzelfde als kritische journalistiek.

   Een kritische journalist probeert in de eerste plaats wel te begrijpen wat de geïnterviewde zegt, dat deed dhr. Bracke consequent niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s