nog meer acties


Als lid van de optimistenbond krijg ik regelmatig een mail met enkele wijze gedachten. Dit is wat er vandaag te lezen stond, van een zekere Omraam Mikhaël Aïvanhov. (ken ik niet persoonlijk)

“Je kunt mensen versteld doen staan met je kennis, dat is echter niet genoeg om ze te transformeren. Kennis is uiteraard een machtig middel: ze verlicht het verstand en verschaft goede argumenten, maar daar blijft het bij. Ook al zullen de mensen geïnformeerd zijn, ook al zullen ze je goed begrijpen, het is helemaal niet zeker of ze erdoor in beweging komen. Om hen zover te krijgen moet je hun je geloof en je liefde overbrengen. Want geloof en liefde bezielen, stimuleren, het zijn levende krachten.
Ten opzichte van de moeilijkheden van het leven blijft iemand die alleen maar over kennis beschikt zwak, angstig, besluiteloos. Terwijl degene die liefheeft, die overtuigd en enthousiast is, blijft doorgaan zelfs zonder veel te weten; hij overwint de obstakels en sleept de anderen mee.”

Iemand die met hart en ziel (en ook wel kennis) een verschil maakt is bijvoorbeeld Alexia Leysen. Met haar actie ‘dagen zonder vlees‘ is ze erin geslaagd heel wat mensen te stimuleren om wat minder vlees te eten. Kijk maar eens wat dit heeft opgeleverd: zo’n 3400 vleeseters schreven zich effectief in via de website om wekelijks hun vegetarische dagen op te geven. Gemiddeld at men zo’n 4,3 vegetarische dagen per week. Dat is dus 14 620 maaltijden zonder vlees! Omdat velen blijkbaar niet wisten dat ze zich via de website dienden in te schrijven, ligt het werkelijke aantal deelnemers waarschijnlijk een heel pak hoger. Kijk ook eens naar de reacties van de deelnemers. Daaruit blijkt dat veel deelnemers nu ook op langere termijn hun vleesconsumptie willen minderen. Daarnaast heeft  de actie heel wat media-belangstelling opgeleverd. Mooi en voor herhaling en navolging vatbaar!

En via verschillende kanalen kreeg ik nog oproepen om dit ook nog even te publiceren. Binnen 1 dag zal de EU vele natuurgeneeskundige geneesmiddelen verbieden, waardoor meer mensen gedwongen worden om medicatie van de grote farmaceutische bedrijven te gebruiken, hetgeen voor de industrie zeer winstgevend is.

De EU-Richtlijn werpt een barrière op voor alle natuurgeneeskundige medicijnen die minder dan 30 jaar op de markt beschikbaar zijn — waaronder nagenoeg alle Chinese, Ayurvedische en Afrikaanse traditionele medicijnen. Het is een draconische maatregel die de farmaceutische industrie steunt en duizenden jaren aan medische kennis negeert.

Er is dringend een massale oproep nodig tegen deze Richtlijn. Samen kunnen we de EU Commissie onder druk zetten om deze Richtlijn te corrigeren, en kunnen we onze nationale regeringen aanzetten om te weigeren deze Richtlijn te implementeren. Ook kunnen we met ons appel gewicht in de schaal leggen bij een gang naar de rechter. Onderteken de petitie hier, stuur deze e-mail door naar iedereen, en laten we 1 miljoen stemmen verzamelen om de natuurgeneeskunde te redden. Wie er nog een andere visie over wil horen kan ook dit nog even lezen.

En nu we toch bezig zijn, wie de Duitse druk tegen kernenergie nog wat wil opvoeren kan hier ook tekenen.

12 reacties op ‘nog meer acties

 1. de vraag blijft : worden die middelen nu verboden,
  of mag je ze gewoon niet meer verkopen als medicijn…..
  Dus de vraag is : zal je binnenkort bepaalde producten niet meer mogen gebruiken, of kunnen kopen, of wel, maar niet meer onder de noemer”medicijn”, maar onder de noemer ” voedingssupplement”? Want dat is totaal onduidelijk….

  Like

 2. Over de Codex Allimentaris doennogal wat de geruchten de ronde en wat in de verschillende petities beweert wordt klopt bijlange niet allemaal. Ik weet ook niet hoe het nu echt allemaal zit, maar het zou er eigenlijk gewoon op neer komen dat alles wat bij de apotheek te kopen is, kruiden of niet geregistreerd moet zijn en met bijsluiter en uitleg volgens de normen. Bijlange geen verbod dus zoals beweert zou worden.
  Anne Tanne schreef er al een interessant opiniestuk over
  http://www.annetanne.be/kruidenklets/2011/04/15/het-codex-alimentarius-alarm

  Like

 3. ik heb gisteren gewoon alle homeopathische producten bij de apotheker kunnen kopen, en die vielen uit de lucht toen ik het over een “beperking door de EU” had. Wisten ze niks van. Ook heb ik ‘Heel’ en ‘VSM’ aangeschreven, 2 fabrikanten van homeopathische middelen, en Heel stelt dat het enkel voor bepaalde phytotherapeutica gaat. Hun producten bestaan ook uit planten, maar aangezien die volgens een bepaald procédé verwerkt worden, mogen die nog steeds gewoon als homeopathisch geneesmiddel verkocht worden, en zijn ze ook zo erkend.
  Opvallend in de reacties hierboven is dat de linken naar “uk”nieuwssites verwijzen. De Britten zijn bekend voor hun euroscepticisme…
  Ik heb ook de richtlijnen gelezen, hier te vinden:
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:136:0085:0090:en:PDF

  daar lees je dat om de registratie van herbal medicinal products te vergemakkelijken(!), men een “Agency” opricht bestaande uit experts in herbal medicinal products, omdat de Eu goed beseft dat het heel specifieke producten zijn…
  Ook staat de richtlijn toe dat kruiden ,die voldoen aan de gewone voedingswetten en richtlijnen, gewoon verkocht mogen blijven worden….( maar niet met de geneeskundige claims erop, tenzij die bewezen kunnen worden)
  De fabrikanten van de homeopathie zijn ook niet gelukkig met deze negatieve berichten in de pers…..
  Ik zie deze richtlijn dus eerder als een goede zaak, die
  homeopathie meer wetenschappelijk aanzien zal geven, en meer credibiliteit zal geven…
  Niet alles is een complot….

  Like

 4. Dit heeft volgens mij niets met ‘eurosceptisme’ te maken, maar meer met gewoon ‘sceptisme’. En ook niet met lobby’ing van de farmaindustrie.

  En verder:
  – Homeopathie is bedriegerij, kwakzalverij, geldklopperij en zo verder. Het werkt niet, kan gewoon niet werken, en het is al 100 keer bewézen dat het niet werkt. Beloof dat dan ook niet aan patiënten, verkoop het niet in apothekers. Verbieden heel die zooi, of laat het op zijn minst duidelijk zijn dat het niet in dezelfde categorie past als geneesmiddelen.

  – Kruidenmiddelen kunnen wel werken, maar kunnen evengoed giftige onderdelen bevatten, zoals die chinese kruidenmengsels die een paar jaar geleden ook in ons land slachtoffers hebben gemaakt. Daarom is het ook hier belangrijk om duidelijke etikettering en proeven te eisen, vind ik. Ter bescherming van de consument.

  Like

 5. Voor eens en voor altijd:
  Natuurproducten zijn niet veilig omdat ze van de natuur komen. Dit is totaal naïef.
  Natruurproducten kunnen ook hoge toxische dosissen vergif bevatten. Dus kijk aub uit. 100 mensen zijn in België hoordoor recentelijk levenslang verminkt. Wetenschappelijke studies vinden keer op keer: Natuurproducten werken volgens het placebo-effect: de verwachting dat ze werken is wat werkt. Niet wat in het product zit.
  De genezende kracht zit dus in onze eigen psychische kracht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s