Met dank aan de champignonnen


Zaterdag was ik uitgenodigd door de transitiegroepen in Gent om een inspirerend verhaal te brengen over de toekomst. Of het inspirerend is weet ik niet, maar ik heb beslist om er een zeer persoonlijk verhaal van te maken, namelijk de beschrijving van de laatste dag van mijn leven. En die speelt zich af ergens in 2040, als ik 80 jaar ben geworden.

Omdat een aantal mensen achteraf naar de tekst vroegen het ik er maar een pdf van gemaakt die je hieronder kan downloaden. Het absoluut geen wetenschappelijke voorspelling van de toekomst, maar gewoon een van de mogelijk (en best niet wenselijke) scenario’s die eventueel zouden kunnen gebeuren… Veel leesplezier. Als iemand iets wil doen met de tekst, doe gerust (liefst met vermelding van de herkomst)

met dank aan de champignonnen

6 reacties op ‘Met dank aan de champignonnen

 1. Een mooi verhaal van een niet zo rooskleurig scenario.
  Maar toch straalt er een positieve noot uit, een optimisme, een overtuiging dat we (na een diep dal) terug op het goede pad zullen geraken.

  Mooi geschreven, dit zou wel eens in de krant mogen komen!

  Like

 2. Ik was er zaterdag ook bij en ik moet zeggen dat het een prachtig verhaal was.
  Ik was ook één van die personen die je nog wou vragen of ik de tekst mocht hebben, leuk dat het hier te downloaden is. Wat Wonko schreef moet ik beamen: héél mooi geschreven! Het was indrukwekkend.

  Like

 3. ‘DE GROTE 10:10 TEST- ZET HET KLIMAAT OP 1’
  BIJ DE VARA OP ZONDAG 10 OKTOBER 2010

  http://omroep.vara.nl/De-grote-10-10-test.4936.0.html

  Op zondag 10 oktober staat de VARA uitgebreid stil bij de 10:10 klimaatactie. Tijdens een anderhalf uur durende live uitzending, vanuit de MediArena Studio’s van Endemol in Amsterdam, presen-teren Jeroen Pauw en Menno Bentveld ‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1!’ Hierin krijgen het publiek (in de studio en thuis) én een panel van tien prominente Nederlanders 30 gevarieerde vragen voorgeschoteld over het klimaat en het milieu.

  Steven, zou je kunnen? Ik ben me aan het inlezen, mede met jouw boek. Heb me aangemeld en kan misschien naar de studio’s. Als deelnemer van de Postfossielactie, niet meer dan logisch 😉

  Het publiek van ‘De grote 10:10 test’ – thuis en in de studio – wordt aan een test onderworpen. Met deze test wordt duidelijk hoe (on)bewust we omgaan met energie en hoe dat, in veel gevallen, op een makkelijke manier anders kan.
  Het wordt een hoopvolle en optimistische avond met opzienbarende feiten, aardige weetjes en concrete tips.”

  Leuk als er meer Transition Towners zijn?
  Steven, idee te combineren met een lezing?
  Of hebben jullie ook zoiets op de omroep? Tot Ziens, Godelieve Engbersen, Tilburg.

  Like

  1. @Patrick Auta
   Bedoel je dat je nog niet begonnen bent met je voor te bereiden????

   Oei oei! ’t is erger dan ik dacht.

   Ik ben al 20 jaar aan het voorbereiden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s