weeral verkiezingen…


Gisteren op een wel zeer intieme lezing in Wijnegem zei één van de bezoekers dat het toch heel belangrijk is de thema’s rond ecologie en planeet meer aandacht te geven via de media, met name de televisie. Ik kan de man geen ongelijk geven en daarom meteen een oproep om daar zelf ook iets aan te doen. Want ik kreeg hier net een persbericht binnen van deMENSEN:

De driedelige documentaire Low Impact Man van televisieproductiehuis deMENSEN is genomineerd voor de prestigieuze AIB Media Excellence Awards 2010. Het programma dingt naar goud in de publiekscategorie “Best Coverage of Climate Change”. En het vertoeft daar in goed gezelschap: de vijf andere genomineerde programma’s zijn gemaakt door CNN International, Phoenix Satellite Television, BBC, Sky Television en de UN.

Low Impact Man won dit jaar goud in de categorie Reality en de Grand Award voor het beste entertainmentprogramma op het World Media Festival in Hamburg. Met deze nominatie krijgt het programma andermaal internationale erkenning. Als we willen dat er meer aandacht is voor dergelijke programma’s dan is het misschien wel goed dat we er nog een prijsje bovenop doen.

Vandaar dus meteen een oproep om te stemmen.

“Best Coverage of Climate Change” is de enige publiekscategorie. Iedereen die Low Impact Man Steven Vromman en de documentaire een warm hart toedraagt, kan tot zondag 31 oktober zijn stem uitbrengen op http://theaibs.tv/peoples-choice/view-and-vote.

AIB Media Excellence Awards 2010

De AIB Media Excellence Awards worden georganiseerd door de Association for International Broadcasting en zijn dit jaar aan hun zesde editie toe. De winnaars worden op 9 november bekendgemaakt tijdens een groots gala in Londen. Als ze me daarvoor uitnodigen zal ik er wel op staan dat er vegetarisch eten is, kraantjeswater te drinken, dat limousines verboden zijn en ik binnen mag met mijn kostuum van de kringloopwinkel.

De categorie “Beste Coverage of Climate Change” is een nieuwe categorie. Ze werd in het leven geroepen om tv-makers te bekronen die de prangende klimaat-problematiek belichten. Low Impact Man is één van de zes genomineerden en vertoeft in sterk internationaal gezelschap. Dit zijn de andere kanshebbers:

Going Green, The Climate Summit (CNN International)

Earth Rescue Operation (Phoenix Satellite Television)

Hard Talk on the Road to Greenland (BBC)

Ross Kemp: Battle for the Amazon (Sky Television)

21st Century (UN)


Een reactie op “weeral verkiezingen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s