neem je agenda…


Op 1 september mogen vele scholieren en studenten hun agenda erbij halen. Gezien de meervoudige ecosysteemcrisis waarin we ons bevinden lijkt het me goed dat we allemaal even onze agenda bekijken. Zelfs al is de kans op slagen beperkt, in dit kantelpunt zetten we best alles op alles. Hieronder een lijst van activiteiten en acties die je kan noteren.

Volgende week kan je op verschillende plaatsten ‘Duty of Care’ gaan bekijken. Een documentaire van Nic Balthazar over de klimaatzaak. Hoe we via rechtzaken misschien toch tot een echt klimaatbeleid komen. Hier alle details en de trailer.

Op 8 en 9 oktober organiseert een coalitie van organisaties ‘code-rood’ een actieweekend tegen de fossiele industrie. Met directe – geweldloze – actie zal TotalEnergies en hun misdadig beleid op de korrel worden genomen.

Voor wie dit soort acties toch iets te lastig vindt is er twee weken later een internationale klimaatmars in Brussel. Neem zeker een kijkje op de site, want daar staat ook hoe je deze manifestatie mee bekend kan maken en ondersteunen.

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. 

Elke tiende van een graad telt.

De politiek moet in actie schieten. Laten we dus de straat opgaan en op 23 oktober in Brussel stappen voor onze toekomst!

Wellicht zullen we na een te warme zomer ook moeten hopen op een warme winter. Met de huidige energieprijzen zullen meer mensen dan ooit nadenken over hoe ze kunnen besparen op warmte en elektriciteit. Er circuleren ondertussen meer dan genoeg tips (van mezelf, op de VRT site), noodgedwongen worden we allemaal een beetje low impact. Het is natuurlijk jammer dat we opnieuw onze toevlucht moeten nemen tot dat soort lijstjes terwijl de noodzakelijke structurele veranderingen steeds op de lange baan worden geschoven. Dat is dan weer een reden om bovenstaande acties te ondersteunen.

Tenslotte kan je ook eens hier kijken. Een overzicht van de lezingen en voorstellingen die ik de volgende maanden geef. Bij de openbaar toegankelijke evenementen staat een link meer meer info. Tussendoor werk ik verder aan mijn boekje over hoe we ons staande houden in de moeilijke jaren die op komst zijn. Dat staat vooral in mijn agenda.

Een reactie op “neem je agenda…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s