de klimaatzaak begint vandaag


In december 2014 schreef ik hier voor het eerst iets over de klimaatzaak. Ondertussen zijn we zes jaar verder, en opnieuw blijkt, de aanhouder wint! Ondanks veel misprijzen en ongeloof, ondanks allerhande maneuvers van vooral de Vlaamse regering is het zover. Vandaag begint het proces van bijna 64 000 burgers tegen onze verschillende overheden.

Hoe je het ook draait of keert, onze vele regeringen schieten tekort in het voeren van een echt klimaatbeleid. Daarmee brengen ze het welzijn van hun eigen burgers in gevaar. Ondanks de vele beloften en aankondigingen, ondanks de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs. Dit kunnen wij burgers niet laten gebeuren, en met deze rechtszaak willen we de regeringen dwingen effectief te doen wat ze al vaak beloofd hebben. In andere landen hebben dit soort rechtszaken geholpen, hier kan het ook. Mocht dit nog niet het geval zijn, je kan je nog steeds aansluiten als medestander. Klink hier en vul je gegevens in.

Tijdens de hele zittingsperiode zal ik dagelijks om 11u55 een klimaatweet sturen met een actietip. Wie op twitter actief is kan dit volgen via @lowimpactman.

2 reacties op ‘de klimaatzaak begint vandaag

  1. Bij een meneer op social media las ik dat een rechtszaak tegen overheden ondemocratisch is en een precedent kan scheppen voor chaos en dictatuur. Dat is maar een mening.

    De mijne is: EINDELIJK. Ben heel benieuwd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s