Verbeeld de toekomst


Het Masereelfonds bestaat 50 jaar, en dat is natuurlijk een goede gelegenheid om eens vooruit te blikken. Ik ben dan ook blij dat ze me uitgenodigd hebben om komende zaterdag een toekomstvertelling te brengen op basis van Amor Mundi. Van 11u15 tot 12 uur ben ik aan het woord, iedereen is welkom om mee te luisteren. (Wel even aanmelden bij kelly@masereelfonds.be. Dan krijg je de Zoom link toegestuurd.)

Wat mag je verwachten? Eerst ga ik even polsen bij de toekomstverwachtingen van het publiek. Welke hoopgevende of angstaanjagende zaken staan ons te wachten? Dan ga ik wat vertellen over het studiewerk dat mij inspireerde om mijn toekomstverhaal te schrijven. De hoofdbrok is een wandeling doorheen het boek. De grote gebeurtenissen die in de periode 2025 tot 2050 zullen plaatsvinden. De oplossingen die gevonden worden, de stappen die gezet worden. Af en toe lees ik een klein fragmentje en met wat beelden illustreer ik de grote lijnen van het verhaal. Het slot van het boek ga ik niet verklappen, de levens van de personages komen ook nauwelijks aan bod. Vooral het macro verhaal voor de komende dertig jaar.

In het derde deeltje probeer ik een aantrekkelijk toekomstbeeld te schetsen en vertel nog wat over wat wij kunnen doen om de gewenste toekomst dichterbij te brengen. Onze tijdhorizon verbreden is daar een belangrijk element bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s