hier komt de Eco-dokter!


logonieuwDat het niet goed gaat met de planeet wordt elke dag duidelijker. En dat de belangrijkste oorzaak hiervan de mens is, daar is nog weinig twijfel over. Als we de Aarde terug gezond willen krijgen moeten wij dus misschien maar eens met zijn allen naar de Eco-dokter.

Je zal er terecht kunnen voor een gepersonaliseerd advies over wat jij kan doen. Overschakelen op groene stroom of een andere bank? Je aansluiten bij een milieu-organisatie, een aandeel kopen bij een Coöperatieve, meteen vegetariër of veganist worden, gaan autodelen of een petitie tekenen?

Er is informatie voorhanden van meer dan 25 organisaties, er zijn stickers te krijgen of zelfs een geschenkje te winnen voor wie een engagement aangaat. Enkele weken na je bezoek krijg je een opvolgingsmail om te zien of je effectief actie hebt ondernomen. Via sociale media wordt je eigen engagement ook gedeeld.

Op Dranouter is de Eco-dokter en zijn lieftallige Eco-doktersassistente te bezoeken elke dag van 14 tot 18 uur. Erna zal de Eco-dokter ook nog op andere plaatsen te bezoeken zijn, o.a. tijdens de autoloze zondag in Gent.

Hier alvast een overzicht van een heleboel nuttige tips van de Eco-dokter:tipsvandeecodoktersep16

algemeenbeeld

3 reacties op ‘hier komt de Eco-dokter!

  1. Dus de eco-dokter rijdt rond in een oud, versleten en vervuilend bestelwagentje?

    Als mijn huisarts me vertelt dat overmatig alcoholgebruik leverschade veroorzaakt, klinken we achteraf toch ook niet met een vol glas wodka op de goede raad?

    Like

    1. Ik heb voor Dranouter inderdaad 240 kilometer gereden met een geleend busje. En de CO2 uitstoot gecompenseerd via http://www.treecological.be. Misschien is dit niet voldoende, maar ik denk dat de engagementen van de bezoekers toch de totale balans in positieve richting doen omslaan.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s