ingeschreven voor de Voice


Voila, t’is gebeurd, ik heb me ingeschreven voor the Voice. Niet dat ik kan zingen, maar ik heb wel iets te vertellen. Met mijn nieuwste nummer ‘Frieten met Ketchup’ ga ik namelijk de strijd aan tegen pesticiden en Glyfosaat en aangezien het de bedoeling is zoveel mogelijk mensen hier over te informeren moet het toch ook via VTM kunnen, niet?

thevoiceEen beetje inhoud in dat programma zal toch ook geen kwaad kunnen. Nu, ik maak me niet veel illusies maar hoop wel het lied en het hele verhaal vele keren te kunnen vertellen. Met ‘De Smoestuinier, een eco-comedy over grotere courgetten en meer gemak’ zal ik vanaf het najaar in Vlaanderen en Nederland rondtoeren in kader van de campagne van Velt, 2020 pesticidenvrij.

De strijd rond de al dan niet verlenging van een toestemming om Glyfosaat te gebruiken is trouwens volop bezig. Al drie keer kwam deze verlenging op de agenda van de Europese commissie en nog steeds is er geen akkoord. Precies omdat steeds meer organisaties en campagnes de aandacht vestigen op de mogelijke gevaren van deze producten zijn er landen zoals Frankrijk die er niks voor voelen om het product verder toe te laten.

Deze campagnes, zoals die van Velt, Greenpeace en Avaaz maken duidelijk dat de stem van het volk (the Voice, aha) moeilijker te negeren valt.

PS: ik laat nog weten als er ge-smst moet worden voor Frieten met Ketchup!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s