binnen 300 miljoen jaar is alles in orde


Stel dat we er uiteindelijk in slagen onszelf uit te roeien, wat gebeurt er dan? Deze korte video toont heel mooi hoe de natuur zich zal herstellen, en binnen pakweg 300 miljoen jaar zijn alle sporen van menselijke vervuiling en ontginning verdwenen. De vraag is dan natuurlijk, wie de bomen gaat kappen als wij er niet meer zijn? Want dat is toch de functie van bomen…

Laat het filmpje vooral een aansporing zijn om dit worst case scenario te vermijden. We zijn nog lang niet zover, we hebben nog heel wat kansen om een pak miserie te vermijden. Alleen vraagt het wel een flinke bewustwording, een radicale gedragsverandering, een ander economisch systeem en een nieuw politiek model. Zo moeilijk kan dit toch niet zijn.

Een reactie op “binnen 300 miljoen jaar is alles in orde

  1. je zou denken dat het eenvoudig is, ware het niet dat we platgeslagen worden met consumeren tot in het oneindige! zolang het geldgewin de belangrijkste pijler blijft in onze maatschappij, en de 1% rijksten der aarde steeds meer terrein winnen, vrees ik dat het materialisme alleen maar meer winst boekt. De groep ‘idealisten’ is hier helaas in de minderheid. Er zelf aan werken is één ding, maar de neuzen in dezelfde richting krijgen, is iets heel anders!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s