in gesprek


De volgende weken wordt er flink gedebatteerd in Gent en dat is maar goed ook. Hier een greep uit het aanbod. Morgen dus op DOK met het gesprek over het Klein Verzet.

don't evenIn de aanloop naar Parijs organiseert Vorming Plus in Gent een reeks debatten en gesprekken om diverse aspecten van de klimaatproblematiek te belichten. De eerste avond op 24 september en gaat vooral in op de kwestie van het nut van gedragsverandering in het licht van de mondiale klimaatproblematiek. Zelf zal ik vooral in gaan op een aantal interessante bevindingen uit het boek ‘Don’t even think about it’ wat ik nu aan het lezen ben (en waar ik ook op deze blog nog zal terugkomen).

De vzw Reekup organiseert voor de eerste maal een Upcycling Festival in Gent.  Op 26 en 27 september zijn er tijdens het Upcycling festival op DOK, verschillende workshops: Upcycle je kleren!, musiceren met Trash(beatz), Press&Roll met Kaatje Vermeire, binnenbandbricoleren, Creaties met paletten, pimpen van wegwerpmateriaal met papier, een wolworkshop voor kinderen, … maar er is ook een herbruikbare materialenmarkt, een upcycle pop-up store en een lezing en een debat (ik zit mee aan tafel). Het uitgebreide programma vindt u op www.reekup.be.

Ook op 26 september mag ik aanschuiven bij dit debat , deze keer over economie met als titel: groei of krimp?

Op 28 september krijgen we ook op de gemeenteraad een debat naar aanleiding van het burgerinitiatief ‘maak Gent Ttip-vrij’.

Wie alle debatten maar niks vindt en eerder behoefte heeft aan verdieping kan ook terecht bij het tweede jaar van de opleiding Aardewerk: Ecologische filosofie en politiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s