op naar Parijs


Nog een kleine 100 dagen en dan start de volgende klimaatconferentie in Parijs. Je zou kunnen denken dat na de vele mislukte conferenties het allemaal niet zoveel meer uitmaakt. Maar toch is dit een belangrijk moment, al is het maar om massaal duidelijk te maken dat we er alle belang bij hebben om omvattend, ambitieus en bindend klimaatakkoord af te sluiten. Als we daar niet in slagen dan zijn we zo goed als onherroepelijk op weg naar een onveilige wereld vol conflicten en miserie.

Wie zich nog eens goed wil informeren over de ernst van de zaak kan al eens grasduinen op de speciale pagina’s van de Standaard. Je kan er meer lezen over de ‘opa’s voor het klimaat’  en zien hoe het zit met onze olieconsumptie.

Ter voorbereiding van Parijs wordt ook al heel wat gemobiliseerd, zo zijn op dit eigenste moment reeds een groep mensen aan het fietsen voor Climaxi. In het najaar zullen nog heel wat initiatieven opstarten om aandacht te vragen voor deze immense uitdaging.

Orgelpunt moet dan de grote klimaatmars worden op 29 november in Parijs. Climate-express is druk aan het mobiliseren met als ambitieus doel minstens 10 000 Belgen naar Parijs krijgen. Aarzel niet om je plaats te reserveren!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s