binnenkort in Gent: cohousingtoerisme


IMG_20150820_120120Na het bouwverlof is de activiteit op onze cohousing werf flink toegenomen. Het dak is nu helemaal geïsoleerd en afgewerkt, de meeste ramen zijn geplaatst, de buitenschil van het gebouw is geïsoleerd en het metselen van de achtergevel is ook opgestart.

Aan de binnenkant is een andere ploeg bezig met het leggen van leidingen voor de vloerverwarming, de elektriciteit en de ventilatie. De zonnecollectoren komen eerstdaags op het dak te liggen. Toch zal het zeker nog een half jaar duren voor de verhuis kan starten.

Goed nieuws is ondertussen dat we er nog heel wat cohousing buren bij zullen krijgen de volgende jaren. In het Malmarpark om de hoek voorziet het stedelijk ontwikkelingsbedrijf twee nieuwe grote projecten van telkens ongeveer 20 units. Een klassieke cohousing voor gezinnen en een tweede project gericht op senioren. In de Jean de Bethune straat is een groep volop gestart met de planning van een cohousing in een voormalige champignonkwekerij. Trouwens wie nog een stukje grond zoekt, naast ons in de Schilderstraat is nog een perceel waar een kleine cohousing zou kunnen gebouwd worden.

Het ziet er dus naar uit dat Sint-Amandsberg binnen enkele jaren de bestemming bij uitstek wordt voor de cohousing-toeristen. Welkom.

Een reactie op “binnenkort in Gent: cohousingtoerisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s