nieuw in Gent


tumblr_inline_nt8be2zz4I1tym7ks_500Het is dan misschien nog een beetje komkommertijd, de nieuwe ecologische initiatieven blijven de kop opsteken. Zo is nu op DOK een tijdelijk Dropbox voor materialen. Het doel is om bruikbare materialen een tweede leven te geven. Denk maar aan  oude fietsen en fietsonderdelen, fietsbinnenbanden, werkend gereedschap, bouten, moeren, schroeven, oude sweaters, paletten, karton, kippengaas en lampenkappen. Tegelijk is dezelfde Reekup vzw bezig met het bouwen van een gigantische schrootmobiel op de Standaertsite in Ledeberg. Dit is dan weer een sociaal artistiek project waarmee mensen uit de buurt aan de slag gaan met afgedankt materiaal.

In het centrum kan je sinds deze week terecht op een biologische versmarkt. Het concept is dat hier verse biologische producten rechtstreeks van de producent aangeboden worden. De markt biedt niet enkel IMG_20150820_142026groenten en fruit, maar ook noten, zaden, kaas, sappen en olie. De locatie is ideaal om met de fiets te bezoeken en de initiatiefnemers willen vooral biologische producten betaalbaar maken.

Dank dus aan de vele ondernemers die op diverse manieren concreet werken aan een betere economie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s