onze minister tegen leefmilieu


Hier is ze weer, Joke Schauvliege die zich steeds meer profileert als onze minister TEGEN leefmilieu. Na een lamentabel gebruik van klimaatfondsen en de plannen om de steun aan kleine natuurreservaten af te bouwen is ze hier terug.

De provincie Oost-Vlaanderen is de voorbije drie jaar bezig geweest met het uitwerken van een windplan. Een lovenswaardige poging om een beleid op te starten rond het verstandig inplanten van windmolens. Daarbij wordt rekening gehouden met heel wat factoren zoals mogelijke hinder, impact op natuur en omgeving enzovoort. Het plan voorziet een aantal zones waar dan wel bijkomend windturbines kunnen komen. eilandje
Voor Oost-Vlaanderen is dit onder andere langs de E40 o.a. in Aalter, Melle, Gent, Nevele en Erembodegem. Wat Gent betreft zijn reeds heel wat gesprekken bezig om een aantal turbines te plaatsen op het eiland Zwijnaarde, waar ook de burger-coöperatieve Energent een rol zou kunnen spelen. Windmolens op een industrieterrein naast een snelweg, dat lijkt toch een prima locatie zou je zo denken.

Maar wat heeft Joke nu doodleuk beslist? Om het hele plan voor meer turbines langs de E40 te schrappen. Uit het artikel blijkt een van de argumenten te zijn: de luchtvaart. Dus, onze minister die er niet in slaagt om de doelstellingen rond hernieuwbare energie te halen gaat windmolens schrappen om de sector die wat uitstoot betreft de snelst groeiende is niet voor het hoofd te stoten. Daar wordt zelfs ik een beetje moedeloos van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s