moestuinen en delen


Nu de lente echt begonnen is, ben ik zelf ook klaar om terug in mijn parkeermoestuin aan de slag te gaan. De voorbije weken ben ik al gestart 2015-04-10 09.20.31met het voorzaaien binnenshuis. Ik ben een nieuwe manier aan het uittesten om zonder potjes het plantgoed te kweken. Gewoon een zak (bio) teeltaarde, daarin 91 vakjes gemaakt en in elk vakje een zaadje.

De eersten die naar buiten komen zijn de snijbiet (warmoes), de kerstomaat, paprika en witloof, al steekt ook een Limburgse vroege boon schuchter haar kopje boven.  De zaadjes van de wortel, de vroege prei en de courgette houden zich nog even gedeisd. Eenmaal de plantjes voldoende groot zijn kunnen ze verhuizen naar de parkeermoestuin (en wat er te veel is kan ik dan uitdelen).

Nog typisch lente is het afbreken van de winterliving en herschikking van mijn woning. De voorbije dagen was het wat rustiger op mijn blog omdat ik de vloer voor een laatste keer een nieuw laagje verf heb gegeven en alle meubels een andere plek. Waarmee alles klaar is voor enkele huiskamer concertjes, waarvan het eerste deze avond.

Met lente zal het wellicht niet veel te maken hebben, maar ik kondig graag nog de geboorte aan van een nieuwe coöperatieve. Met Partago gaan enkele ondernemende soortgenoten een auto-deelsysteem voor elektrische auto’s opstarten. Zelf denk ik dat de elektrische auto maar een klein stukje van de oplossing van ons mobiliteitsprobleem is (grote schuldige is ons mobiliteitsgedrag en denken), maar als het om elektrische deelauto’s gaat dan verdient dit wel alle kansen. Je kan voor 250 euro ook coöperant worden en meteen mede-eigenaar worden van de eerste Partago auto.

Wie meer uitleg wil kan morgen ook terecht in Asse, waar op de algemene vergadering van Ecopower een standje van Partago zal zijn. Enja, ik ben er ook om rond 14u30 bij de nieuwe windmolen een ingekorte versie van Stop met klagen te brengen. Als dat geen lente is!

Een reactie op “moestuinen en delen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s