verdieping


aardewerkzomerweekVoor wie al plannen aan het maken is voor de grote vakantie, hier alvast een ecologisch aanbod in vele opzichten. Aardewerk organiseert namelijk opnieuw een zomerweek. Deze week van zaterdag 4 juli tot vrijdag 10 juli in ‘La Bavière’ in Chassepierre in de Ardennen is een verdiepende combinatie van ontspanning en verdieping.

Via lezingen, workshops en andere activiteiten zal tijdens de week gewerkt worden rond het thema verbondenheid tussen mens en natuur. De generatie jongeren die nu opgroeit zal meer tijd hebben doorgebracht in de virtuele wereld dan in de natuur. Om die verbinding te herstellen zal vooral ingaan worden op de mogelijk rol van kunst op basis van een aantal vragen.

Wat gebeurt er wanneer we pogingen om ons met de natuurlijke wereld te verbinden beginnen vanuit de kunst, en niet op basis van reeds vastgestelde wetenschappelijke kennis? Kunstzinnige processen stellen ons in staat de wereld indirect te benaderen. Het is een uitnodiging van het onverwachte, een tasten naar een weg vooruit. In het midden van de negentiende eeuw, schreef de Amerikaanse schrijver Henry David Thoreau dat als je echt iets wilt begrijpen, je het moet proberen te benaderen alsof het helemaal nieuw voor je is. “Als je echt de varens wilt leren kennen dan moet je je flora thuis laten. Je moet proberen los te komen van gewoonlijk kennis over die plant wordt genoemd. (…) Je moet je ervan bewust zijn dat niets is wat je dacht dat het was.” Bij het benaderen van de natuur van uit die grondhouding kan kunstgebaseerde natuur- en milieueducatie een grote bijdrage leveren.

Tijdens de week kan je tenvolle genieten van de natuur in de omgeving, er is kinderopvang en heerlijk vegetarisch eten. Dat klinkt toch wat exclusiever dan een week bij de Club Med. Meer info via de site van Aardewerk, je kan meer info opvragen via info@aardewerk.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s