bankwijzer


Geld blijft – jammer genoeg – heel belangrijk in deze wereld. Daarom is het essentieel dat we ook daar bewust mee omgaan. Wie zich daar even in wil verdiepen kan heel wat info vinden over hoe ons financieel systeem werkt.

Hier wordt duidelijk gemaakt hoe simpel banken geld kunnen maken.  De creatie van geld weghalen bij de banken en terug in handen van de overheid leggen zou dan ook een gigantische verandering met zich meebrengen. Volgens Joshua Farley ga je daarmee “het recht om rijkdom te scheppen weg halen bij enkele van de rijkste mensen ter wereld.”  Want de rijkste 10 procent van de bevolking zijn degene die rente ontvangen, en de andere 90 procent degene die rente betalen. Welke partij durft het afschaffen van de rente en het teruggeven van de geldcreatie aan de overheid in zijn programma zetten? (Geciteerd in Aftellen’ van Alan Weismann, p. 309)

Wie niet zo veel tijd heeft kan alvast eens kijken hoe het zit met de eigen bank. Fairfin heeft net een nieuwe versie uit van de Bankenwijzer. Daar kan je zien hoe goed je bank scoort op een aantal sociale en ecologische criteria. Je kan er meteen ook beslissen om van bank te veranderen. En natuurlijk kan je nog steeds aandeelhouder worden van New-B, de coöperatieve bank in wording.

Een reactie op “bankwijzer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s