drukke tijden voor wereldverbeteraars


Het lijkt wel niet op te houden. Elke dag kan je iets doen voor een vrolijke nieuwe wereld. Morgen gaat bijvoorbeeld Dagen Zonder Vlees van start, ondertussen zijn er al meer dan 22 000 mensen die zich geëngageerd hebben om mee te doen. Ook vegetariërs kunnen meedoen en zich aansluiten bij een van de groepen. Niet twijfelen dus.

Donderdag zou dan weer de international Day of Womens Health zijn. Ook belangrijk hé. Al heb ik niet meteen een tip of actie hiervoor bij de hand.

dikketruien2015Vrijdag is het alweer tijd voor de dikke truiendag, al vind ik het stilaan tijd dat ze de formule aanpassen naar de ‘Thermisch ondergoed’ dag. Laat ons vooral hopen dat het een dag worden waarbij veel scholen en bedrijven even stilstaan bij hun energiegebruik.

Zaterdag 14 februari is er de internationale Global Divestment Day. Wereldwijd komen duizenden mensen op straat om instellingen te vragen om te desinvesteren uit fossiele brandstoffen. In Brussel is het in het Kaaitheater te doen. Daar is iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan een workshop creatief verzet (voormiddag) en vervolgens met de opgedane kennis in groepjes actie te gaan voeren in de stad (namiddag). Organisatoren zijn Climate Express, The Climate Coalition en John Jordan en Isabelle Frémeaux van The Laboratory of Insurrectionary Imagination, kunstenaars/activisten die aan de wieg stonden van o.a. Liberate Tate en onze eigenste Ace Bank. Hier meer info.

En 14 januari is ook Valentijn zeker? Nu van het hele kleffe commerciële gedoe moet ik echt niks weten. Maar verder wens ik iedereen veel liefde, elke dag. Want zoals Mandela al wist: ‘je hebt zowel liefde als boosheid nodig om de wereld te veranderen’.

Een reactie op “drukke tijden voor wereldverbeteraars

  1. mini foutje opgemerkt: de vasten begint pas volgende week, dus dagen zonder vlees start nu nog niet. Ik ben van plan er begin volgende week over te schrijven en dacht heel eventjes dat ik iets gemist had…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s