weer een verdieping erbij


Vandaag is de vloerplaat gegoten van onze tweede verdieping. Het co-housingproject de Schilders krijgt steeds meer vorm. Ondanks de soms 2015-02-09 17.10.51barre koude hebben onze dappere metsers flink doorgewerkt. Ik ga bijna elke dag eens langs en mijn bewondering voor deze kerels die dagelijks aan de slag zijn is groot. Onze West-Vlaamse aannemer werkt niet alleen goed door, maar is ook bezig met kwalitatieve afwerking en vermijden van verspilling kwestie van zo weinig mogelijk bouwafval te veroorzaken.

Hoewel deze fase van de werken goed vooruitgaat is al duidelijk geworden dat de timing (verhuizen voor 1 januari) wellicht niet meer haalbaar is. Enkele dagen slecht weer, maar vooral de complexe keuzes die moeten gemaakt worden voor dak en afwerking spelen ook mee. Blijkbaar is het min of meer een wet bij het bouwen dat het altijd langer duurt en meer kost dan voorzien.

Met deze fase zijn ook de contouren van mijn eigen unit2015-02-09 17.09.18 klaar. Ik weet nu al wat ik zal zien als ik uit het raam kijk, en ik kan ook al volgen wanneer en wanneer de zon zal binnen-piepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s