2015: van droom naar actie


Met het nieuwe jaar zullen wellicht heel wat goede voornemens gemaakt worden. Zelf ben ik daar niet zo’n grote fan van, ik ga liever voor concrete acties dan voor vage voornemens. Zeggen wat je gaat doen, en doen wat je zegt. Er duiken trouwens steeds meer verhalen op van  mensen die plots een beslissing nemen en hun leven anders  aanpakken.

Zo is er Luke Cameron, een Brit die vorig jaar elke dag een goede daad stelde. Het gaat vaak over simpele zaken als een grote fooi geven op restaurant of het klassieke oude vrouwtje de straat over helpen. Maar door elke dag zijn daad te stellen en daarover te communiceren heeft de man heel wat losgemaakt. Hier kan je zijn lijst van acties bekijken.

Yves De Moor, van Moor en Moor.
Yves De Moor, van Moor en Moor.

Dichter bij huis is er Yves De Moor, een interieurarchitect met een designwinkel die zo verdrietig werd van het aanbod in de supermarkten en het gemis van de lokale winkels en beslist heeft in 2015 een kleine kruidenierszaak te starten. Dit met biologische, lokale, veggie en ecologische producten. Confituur en mosterd, lokale dranken en koekjes in een winkel waar je nog een babbeltje kan slaan. Zijn winkel gaat open in maart 2015.

Zo zijn er ontelbare verhalen van mensen die hun droom achterna gaan en zo de gemeenschap rijker maken.  Op deze pagina van de ‘stop met klagen’ ga ik nog meer van dat soort verhalen verzamelen.

Dus beste lezer, voor 2015 wens ik je de moed en de mogelijkheden om je eigen droom waar te maken. Ik ben er zeker van dat als je datgene doet wat je echt wil doen (je hart volgen dus), dit ook voor de wereld de beste keuze is. De kracht van verandering komt niet van systemen, maar van mensen. En je dromen realiseren is de beste manier om de systemen te veranderen.

2 reacties op ‘2015: van droom naar actie

 1. Jouw teksten geven steeds reden tot nadenken. Ze sporen je ook aan om stappen te zetten.

  De mogelijkheden om onze eigen dromen waar te maken?
  Je moet er ook het lef voor hebben natuurlijk! Op eigen benen staan met een bedrijfje waarbij je volop aandacht geeft aan milieu en maatschappij, en daarbij financieel gezond blijven … het is toch wel een sprong in het duister. Een sprong die ik heel graag zou willen maken, maar voorlopig gewoon niet durf te maken.

  Misschien moet het idee eerst nog wat groeien? Als een zaadje dat net geplant is?

  Anderzijds is het misschien al wel een goede eerste stap om het bedrijf waar we nu werken, de vereniging waarvan we nu reeds lid zijn, de scholen waar de kinderen naar toe gaan, enz. te inspireren om het beter te doen op ecologisch en maatschappelijk vlak. Een eigen bedrijf is misschien niet voor iedereen de meest vruchtbare stap?

  In ieder geval, dankjewel voor de inspiratie (de schop onder de kont) die we krijgen via jouw blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s